ΒΟΑΚ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος λόγω απομάκρυνσης βραχωδών όγκων
Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026 από τις 09:00 έως τις 17:00,
Σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στον υφιστάμενο ΒΟΑΚ, στο τμήμα Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος, προχωρά ο ανάδοχος του έργου, λόγω έκτακτων γεωτεχνικών συνθηκών που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Συγκεκριμένα, η διακοπή αφορά την περιοχή της γέφυρας Ξηροποτάμου, όπου πραγματοποιούνται ορυγματικές εργασίες και απαιτείται η απομάκρυνση επισφαλών βραχωδών όγκων για την ασφάλεια του έργου και των διερχόμενων οδηγών.
Η κυκλοφορία θα διακοπεί την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026 από τις 09:00 έως τις 17:00, με τον ανάδοχο να ενημερώνει για τις εναλλακτικές διαδρομές που θα ακολουθούν τα οχήματα κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του αναδόχου:
"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εξαιτίας έκτακτων γεωτεχνικών συνθηκών στην περιοχή εκτέλεσης ορυγματικών εργασιών, στην Χ.Θ. 8+300 του έργου και συγκεκριμένα στην περιοχή της γέφυρας Ξηροποταμου, θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας στον υφιστάμενο ΒΟΑΚ την Τετάρτη 08 Ιουλίου 2026 από τις 09.00 π.μ. - 17.00 μ.μ. για την απομάκρυνση επισφαλών βραχωδών όγκων.
Σ’ αυτό το διάστημα, η κίνηση των οχημάτων, θα πραγματοποιηθεί ως ακολούθως:
-Για μικρά οχήματα και λεωφορεία που κινούνται από Νεάπολη προς Άγιο Νικόλαο η κίνηση θα πραγματοποιείται μέσω της διαδρομής Παλαιά Εθνική Οδός – Λακώνια – Κόμβος Κριτσάς – Αγ. Νικόλαος.
-Για μικρά οχήματα και λεωφορεία που κινούνται από Aγιο Νικόλαο προς Νεάπολη η κίνηση θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού.
Η κίνηση βαρέων οχημάτων θα συνεχίσει να πραγματοποιείται μέσω του υφιστάμενου ΒΟΑΚ με περιοδική διακοπή των εργασιών και άνοιγμα του δρόμου μέσα στη μέρα."
- Ηράκλειο: Ένταση στα δικαστήρια κατά την προσαγωγή του συλληφθέντα για τη δολιοφθορά στο Απεσωκάρι
- Νέες ευκαιρίες επαγγελματικής εκπαίδευσης στο ΕΠΑ.Λ. Βρυσών - Έως 8 Ιουλίου οι εγγραφές
- Χανιά: Προχωρά η ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης «Μόντε Βάρδια»




