Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Απαραίτητη η τροποποίηση των μέτρων αντιμετώπισης Covid 19 εντός του ΕΛΜΕΠΑ»

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Απαραίτητη η τροποποίηση των μέτρων αντιμετώπισης Covid 19 εντός του ΕΛΜΕΠΑ»

Κοινοβουλευτική αναφορά για τα μέτρα αντιμετώπισης Covid 19 εντός του ΕΛΜΕΠΑ

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα μέτρα και τις τακτικές αντιμετώπισης Covid 19 εντός του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), προχώρησαν  οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας αναφορά, προς τους Υπουργούς Υγείας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, το ψήφισμα του Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του πανεπιστημίου.

Στο σχετικό ψήφισμα, προτείνονται:

  • Ανάκληση της ΚΥΑ που αφορά στο όριο του 50%+1 σε αίθουσα διδασκαλίας προκειμένου να τεθεί ο πληθυσμός των φοιτητών της αίθουσας σε καραντίνα.
  • Διερεύνηση δυνατότητας εγκατάστασης κινητού ή μόνιμου συνεργείου του ΕΟΔΥ ή άλλου φορέα ή εκ των ενόντων, τουλάχιστον 2 μέρες την εβδομάδα, στο ΕΛΜΕΠΑ.
  • Αναστολή της υποχρεωτικής και αποκλειστικά διά ζώσης λειτουργίας των ΑΕΙ και να επιτραπεί στα ιδρύματα, τις σχολές και τα τμήματα να αναλάβουν, μέσω των συλλογικών τους διαδικασιών, την ευθύνη για την ολοκλήρωση του τρέχοντος εξαμήνου (π.χ. με υβριδικό τρόπο, (ΕΛΚΕ-IRO) κτλ.
  • Δικαίωμα πρόσβασης σε δωρεάν rapid tests π.χ. μέσω της προμήθειας και της διενέργειας rapid tests από το ήδη εκπαιδευμένο προσωπικό του Ιατρείου του ΕΛΜΕΠΑ, ενώ για τα μοριακά tests οφείλει η κυβέρνηση να δώσει άμεσα τη δυνατότητα συνταγογράφησής τους.
  • Πρόβλεψη για εξ’ αποστάσεως μαθήματα για μέλη ΔΕΠ που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς, να εξετάσουν τα αιτήματα του συλλόγου και να τους ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ