"Βροχή" τα συλλυπητήρια για τον Σήφη Βαλυράκη

"Βροχή" τα συλλυπητήρια για τον Σήφη Βαλυράκη

Ο θάνατος του πρώην Υπουργού έχει προκαλέσει σοκ

Δήλωση του Βασίλη Κεγκέρογλου, γραμματέα της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής για την απώλεια του Σήφη Βαλυράκη

ΠΑΣΟΚ και Κίνημα Αλλαγής με οδύνη αποχαιρετούμε  τον Σήφη Βαλυράκη, τον γενναίο αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, τον συνεπή δημοκράτη, τον ακέραιο άνθρωπο και τον αγαπητό σύντροφο. Στη  μακρόχρονη πολιτική του διαδρομή τίμησε την Κρήτη, υπηρέτησε την Πατρίδα και το ΠΑΣΟΚ ως Βουλευτής επί 30 χρόνια και Υπουργός, αναπτύσσοντας σπουδαίο Κοινοβουλευτικό και Κυβερνητικό έργο.  

Υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΚ και της αντίστασης ενάντια στη δικτατορία, δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου. Ήταν  καταζητούμενος από το καθεστώς της 21ης Απριλίου επί τρία χρόνια  και συνελήφθη το 1971. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Κατόρθωσε να δραπετεύσει αλλά ξανασυνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές της Κέρκυρας από όπου δραπέτευσε πάλι και έφτασε κολυμπώντας στην Αλβανία. Συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές ως κατάσκοπος αλλά αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από παρέμβαση του Ανδρέα Παπανδρέου.

 Έμελλε η θάλασσα που αγαπούσε και τον οδήγησε τότε στην ελευθερία, σήμερα να τον οδηγήσει στο τελευταίο και πιο μεγάλο ταξίδι του.

Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ εκφράζω  θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η Παράταξή μας,  η Κρήτη και η Πατρίδα έγιναν φτωχότερες.   

 

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την απώλεια του τέως Υπουργού, τέως Βουλευτή, Σήφη Βαλυράκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανιών, με την υπ΄ αριθμ. 21 ομόφωνη Απόφασή του, έπειτα από εισήγηση του Προέδρου του, Ευτύχη Δαμιανάκη, εξέδωσε ψήφισμα, αναφορικά με την απώλεια του τέως Υπουργού και τέως Βουλευτή, Σήφη Βαλυράκη. 

Ο κ. Δαμιανάκης στην εισήγησή του τόνισε μεταξύ άλλων: “Ο Σήφης Βαλυράκης για 30 ολόκληρα χρόνια εκπροσώπησε τους Χανιώτες στο Κοινοβούλιο. Εργάστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του ως Βουλευτής και Υπουργός με ζήλο και ανιδιοτέλεια, προασπίζοντας πάντοτε δυναμικά και αποτελεσματικά τα προβλήματα του Νομού και των Χανιωτών. Υπήρξε όμως και μεγάλος αγωνιστής της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Ξεχώρισε για τους πολύπλευρους αγώνες του για την ελευθερία της Χώρας από το καθεστώς των συνταγματαρχών και για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος της πολιτικής του πορείας δυναμικός και ατρόμητος στην υλοποίηση των απόψεων και των αρχών του”.

Στο ψήφισμα του Δ.Σ. Χανίων υπογραμμίζεται:  

Να διατυπωθούν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος τέως Υπουργού και τέως Βουλευτή, Σήφη Βαλυράκη.

Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγής στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του.

Να δημοσιευθεί το παρόν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα του Δήμου. 


Δήλωση Ευτύχη Δαμιανάκη για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

Ο απρόσμενος θάνατος του Σήφη Βαλυράκη μας θλίβει όλους βαθειά. 

Για τριάντα ολόκληρα χρόνια εκπροσώπησε του Χανιώτες στο Κοινοβούλιο και άφησε ισχυρό το αποτύπωμά του στα δρώμενα του Νομού. Οι αγώνες του για ελευθερία και Δημοκρατία συνεχείς. Πατριώτης, αγωνιστής, ανιδιοτελής, θαρραλέος, ατρόμητος. Οι έννοιες  αυτών των λέξεων ήταν οδηγός του καθ’ όλη την διάρκεια της προσωπικής του ζωής  και της πολιτικής του πορείας.  

Υπήρξαμε συνάδελφοι στο Κοινοβούλιο και για πάνω από τριάντα χρόνια μας συνέδεε στενή προσωπική φιλία. Καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια της κοινής μας συμπόρευσης, δεν υπήρξε ποτέ τίποτε που θα μπορούσε να κλονίσει την προσωπική μας σχέση. Ο Σήφης ήταν έντιμος πολιτικός, κάθετος στις απόψεις του και απόλυτα ειλικρινής  ως άνθρωπος. 

Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για τον χαμό του και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του Μίνα και στους δύο του γιούς  Γιάννη και Αλέξανδρο.

Σήμερα έχασα έναν καλό μου φίλο. 

Ευτύχης Δαμιανάκης

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

π. Βουλευτής.

Μήνυμα της Τομεακής Επιτροπής Νομού Χανίων του ΚΚΕ

Για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, αγωνιστή κατά της δικτατορίας και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ