Cretalive Εν Δράσει: Οδικώς ... κι επιτυχώς!

Cretalive Εν Δράσει: Οδικώς ... κι επιτυχώς!

Η ανοιχτή εκδήλωση του Cretalive.gr για την Οδική Ασφάλεια κορυφώθηκε το Σάββατο, στην "καρδιά" της πόλης του Ηρακλείου, με μικρούς και μεγάλους να λαμβάνουν μηνύματα αλλά και δώρα ... ζωής!

Ήταν μια μέρα που τα είχε όλα! Επίδειξη ζωής, παιχνίδι, βιωματική μάθηση, νέες γνώσεις, βόλτα στην πόλη, κέφι, χαμόγελα και δώρα!

Η ανοιχτή εκδήλωση του Cretalive.gr για την Οδική Ασφάλεια κορυφώθηκε το Σάββατο, στην "καρδιά" της πόλης του Ηρακλείου, με μικρούς και μεγάλους να εισπράττουν μηνύματα ζωής που αποτέλεσαν- αν μη τι άλλο - τροφή για σκέψη! Το "παρών" έδωσε πλήθος κόσμου αλλά και αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων, δηλώνοντας τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία "Cretalive Εν Δράσει" και την ανάγκη παρεμβάσεων τόσο στις υποδομές όσο και στην οδική συνείδηση όλων μας.

Τα βλέμματα συγκέντρωσε η επίδειξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από το ΕΚΑΒ Κρήτης, ενώ μάλιστα και το κοινό έκανε πράξη την ΚΑΡΠΑ υπό την καθοδήγηση, φυσικά, των στελεχών του ΕΚΑΒ.

καρπα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε το "παρών", εξηγώντας τις ποικίλες αρμοδιότητές της σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και απαντώντας σε ερωτήσεις και απορίες σε σχέση με τους μηχανισμούς δραστηριοποίησης και επιφυλακής.

πυροσβεστική

Η Τροχαία Ηρακλείου και η Δημοτική Αστυνομία της πόλης συγκέντρωσαν την προσοχή των παιδιών, που είχαν την ευκαιρία να ... αισθανθούν αστυνομικοί, ποζάροντας πάνω στη μηχανή της Τροχαίας ...

μηχανή τροχαίας

...αλλά και κάνοντας περιπολία στο κέντρο του Ηρακλείου όπου διαπίστωναν παραβάσεις, υπό τις οδηγίες της Δημοτικής Αστυνομίας.

Φορώντας τα φωσφορούχα γιλέκα της Τροχαίας, έπαιξαν και τα διαδραστικά παιχνίδια  "Ο κύριος ΚΟΚ στο Survivor", κερδίζοντας δώρα ... ζωής: κράνη και γάντια ποδηλάτου από τις εταιρείες Ομηρόλης και Μωραϊτης, αλλά και αναμνηστικά μετάλλια, καθώς και στυλό, χάρακα και φυλλάδιο ασκήσεων και παιχνιδιών από την Τροχαία.

τροχαία Ηρακλείου

Παρουσία στην πλατεία Ελευθερίας είχε και το Λιμενικό, με όχημα και δίκυκλη μοτοσικλέτα, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην εκδήλωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Cretalive Εν Δράσει", περιγράφοντας το δικό του ρόλο σε περιπτώσεις τροχαίων αλλά και τη συμβολή του σε θέματα Οδικής Ασφάλειας εν γένει.

λιμενικό

Το "μενού" είχε παιχνίδι και για τους μεγάλους, με ένα διαδικτυακό κουίζ για ενήλικες που διαπίστωσαν στην πράξη ... τι θυμούνται από τον ΚΟΚ! Οι 4 πρώτοι νικητές - μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Παύλος Μπαριτάκης, που ...για πλάκα έπαιξε και τελικά αποδείχθηκε σωστός και γρήγορος - κέρδισαν κράνη και μπουφάν μηχανής, χορηγία των εταιρειών Πνευματικάκης και Μωραϊτης. 

νικητές

Highlight της ημέρας αποτέλεσε η εμπειρία της προσομοίωσης ανατροπής και σύγκρουσης οχήματος με ταχύτητα 6 χλμ/ώρα. Σε συνδυασμό με την ενημέρωση από τους εκπαιδευτές οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής της Σχολής Οδηγών Στεφανάκη, έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται ... τί μπορεί να συμβεί υπό πραγματικές συνθήκες ατυχήματος και φυσικά με τις μεγαλύτερες των 6 χλμ. ταχύτητες που κινούμαστε με τα οχήματά μας.

Στο κέντρο της πλατείας έγινε και επίδειξη παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου, με τον κόσμο να παίρνει απαντήσεις σε ερωτήσεις σε σχέση με την εγκατάσταση του καθίσματος, την πρόσδεση του παιδιού αλλά και στη μεγάλη απορία: Ποιο είναι το σωστό κάθισμα για το δικό μου παιδί; 

ομηρόλης

Την επίβλεψη του χώρου και της εκδήλωσης ανέλαβε η Icon Security.

teamwork

Η μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων ήταν η επιβεβαίωση, για όλους εμάς στο Cretalive, ότι τα ΜΜΕ, πέραν της καταγραφής και αποτύπωσης της επικαιρότητας, οφείλουν να διαδραματίζουν κι ένα ρόλο κοινωνικό. Η αρχή έγινε, έχοντας στο πλευρό μας όλους εσάς, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ... εσείς κι εμείς αποτελούμε μια "ομάδα" και ως γνωστόν, οι ομάδες κάνουν τη διαφορά!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και την πρωτοβουλία Cretalive Εν Δράσει

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ