Δακοψεκασμοί στην ΠΕ Ηρακλείου

Δακοψεκασμοί στην ΠΕ Ηρακλείου

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι

την Τρίτη 29-9-2020  ξεκίνησε  ο τέταρτος  γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στα Δ.Δ. Πανασσός , Νύβριτος  και Γέργερη  του Δήμου Γόρτυνας.

την Τετάρτη 30-9-2020  θα ξεκινήσει:ο δεύτερος (2ος) γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στα Δ.Δ. , Λαγολιού , Πόμπιας  και Μοιρών  

ο  τρίτος (3ος) γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στα Δ.Δ.  Γρηγοριάς  και Μορονίου  και ο τέταρτος (4ος ) γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δ.Δ.  Πιτσιδίων. 

Tο Σάββατο  3-10-2020  θα ξεκινήσει, ο δεύτερος (2ος) γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δ.Δ. Τυμπακίου και

ο τέταρτος (4ος) γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δ.Δ. Καμάρες του Δήμου Φαιστού.

Tην Τετάρτη  30-9-2020  θα  ξεκινήσει ο τέταρτος  γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στα Δ.Δ. Αγίων Δέκα και Γκαγκαλών   του Δήμου Γόρτυνας.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ