ΔΑΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας με αίτημα τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

ΔΑΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας με αίτημα τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε σήμερα το πρωί η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και υπαλλήλων συναφών επαγγελμάτων Ρεθύμνου, με αίτημα την ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό στην Επιθεώρηση Εργασίας Ρεθύμνου με στόχο να υπάρχει διαρκής εποπτεία αλλά και προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου.

Ο κλάδος βρίσκεται στο "οριο" όπως επεσήμαναν οι ίδιοι, αφού εν μέσω πανδημίας υπάρχουν σοβαρά ζητήματα σε ό,τι αφορά το εργασικό τους καθεστώς και ειναι αναγκαίο όπως τονίζουν και στα αιτήματά τους να ληφθούν μέτρα και στο υγειονομικό σκέλος.

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στην Πανελλαδική κινητοποίηση στις 9 Απριλίου με επίκεντρο την πρόσληψη όλων των εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού- τουρισμού.

Αναλυτικά , τα αιτήματα των εργαζομένων:


"ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό δηλώνουμε :

Δεν αντέχουμε άλλο! Δεν δεχόμαστε να γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες περιστατικών εργοδοτικής αυθαιρεσίας για τα οποία η Κυβέρνηση γνωρίζει και δεν κάνει τίποτα.

Δεν θα αφήσουμε την υγεία και τη ζωή μας να τζογάρεται καθημερινά στους χώρους δουλειάς εν μέσω πανδημίας.

Δεν θα ανεχτούμε να δουλεύουμε όσο συμφέρει τον εργοδότη, να πληρωνόμαστε όσο θέλει , να μας απολύει όποτε θέλει και να μην μας δίνει επιδόματα και δώρα που δικαιούμαστε.

Τα όσα ακούμε καθημερινά στα κανάλια για πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των ξενοδοχείων και των επισιτιστικών επιχειρήσεων τη φετινή σεζόν αποτελούν “κούφια λόγια” όσο δεν πραγματοποιούνται μαζικοί και σταθεροί έλεγχοι.

Χαρακτηριστικά στη πόλη μας, η μία και μοναδική επιθεωρήτρια εργασίας που εργάζεται στην υπηρεσία θα χρειαστεί πάνω από 9 μήνες καθημερινών ελέγχων για να περάσει έστω μία φορά από τα ξενοδοχεία του Νομού , χωρίς φυσικά να συνυπολογίζουμε τις δεκάδες μεγάλες επισιτιστικές επιχειρήσεις.

Η μεγαλοεργοδοσία το γνωρίζει και ξεσαλώνει!

Ιδιαίτερα φέτος που οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται για το άνοιγμα των ξενοδοχείων συνοδεύονται από μειώσεις μισθών, απολύσεις μεγαλύτερων και παλαιότερων εργαζομένων , χτύπημα του δικαιώματος της επαναπρόσληψης, συμφωνίες για πρακτική άσκηση με δύο ρεπό τη σεζόν, κ.α

Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας , της υγείας και της ασφάλειας στο χώρο δουλειάς.

Απαιτούμε άμεσα:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Ρεθύμνου.

Να δημιουργηθεί τεχνικό τμήμα επιθεώρησης Υγείας και Ασφάλειας με επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και τα ξενοδοχεία μαζικά να παλέψουν ώστε στις 9 Απρίλη μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης των σωματείων μας να στείλουμε δυνατά το μήνυμα :

- Όλοι για δουλειά με όλα τα ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα μας

- Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων

- Στήριξη του εισοδήματος για όλους όσους έμειναν εκτός των μέτρων, και όσων θα μείνουν εκτός εργασίας το 2021 λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων που εργάζονταν".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ