ΚΡΗΤΗ

«Δεν έχω οξυγόνο»: Το μήνυμα των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου

Πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα με αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για τα θύματα των Τεμπών

6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, Μήνυμα

Μαθητικές κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν την Παρασκευή σε όλη τη χώρα με αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν με δράσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι μαθητές του Ηρακλείου. 

Χαρακτηριστική ήταν η δράση που έλαβε χώρα στο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, στο κέντρο της πόλης. Μαθητές του σχολείου συγκεντρώθηκαν στην αυλή του συγκροτήματος και με τις σχολικές τσάντες τους σχημάτισαν το κεντρικό σύνθημα των κινητοποιήσεων, τη φράση «Δεν έχω οξυγόνο» με τη σαφή αναφορά στις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις συνθήκες θανάτου πολλών από τα θύματα του τρομακτικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος. 

Υπενθυμίζεται ότι οι κινητοποιήσεις της Παρασκευής που διοργανώθηκαν από μαθητές, φοιτητές και νεολαιίστικες οργανώσεις με τη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας αποτέλεσαν τη συνέχεια των μεγαλειωδών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, όπως και στην Κρήτη, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση