«Αν δεν είχαμε τα παιδιά μας θα πεινάγαμε !»

«Αν δεν είχαμε τα παιδιά μας θα πεινάγαμε !»

Μια εξομολόγηση σοκ γνωστού Ηρακλειώτη εμπόρου που περιμένει την έκδοση της σύνταξης της γυναίκας του!

Πλησιάζουμε στον Νοέμβρη, κι από τον περασμένο Ιούνιο η έκδοση της προσωρινής σύνταξης για μία γυναίκα στο Ηράκλειο, χάθηκε στον δρόμο. Πέντε μήνες χωρίς έσοδα, ένας Θεός ξέρει πώς πέρασαν για ένα ζευγάρι!

Ο άνδρας του σπιτιού, ένας 72χρονος, ανασφάλιστος, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας και με πτωχευμένη επιχείρηση, είδε τη δική του σύνταξη (300 ευρώ από τον ΟΓΑ) να “κόβεται”. Και περιμένοντας να ζήσει με τα χρήματα της συζύγου του, αδυνατεί να αγοράσει τα φάρμακά του!

Είναι ένα σοβαρό θέμα επιβίωσης, ζωής και θανάτου, αυτό που αποκαλύπτει σήμερα το Cretalive.

Αν δεν είχαμε τα παιδιά μας, θα πεινάγαμε! Σας το λέω εν τιμή! Τα παιδιά μας καλύπτουν το φαΐ και το νοίκι” μας εξομολογείται ο 72χρονος που μιλά για “κοροϊδία”, ενώ όπως μαθαίνουμε εκατοντάδες φάκελοι με συντάξεις (γύρω στους 800!), μαζί και ο δικός τους, έχουν πάει σε άλλο νομό, αντί να διευθετηθούν από τις εδώ υπηρεσίες του ΙΚΑ!

Και στον άλλο νομό που πήγαν, λογικό είναι να μπουν σε σειρά προτεραιότητα οι ντόπιες αντίστοιχες υποθέσεις.

Όταν πήγε και κατέθεσε τα χαρτιά η γυναίκα μου, πριν μήνες, τους είπα ότι παιδιά έχω αυτό το πρόβλημα, περιμένουμε να ζήσουμε από τη σύνταξη της γυναίκας μου – που θα είναι 500 ευρώ, δεν θα είναι παραπάνω. Και με αυτά τα χρήματα περιμένουμε να πάρουμε τα φάρμακά μας. Η προσωρινή σύνταξη μας είπαν ότι το αργότερο μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει βγει. Ο νόμος λέει ότι η προσωρινή σύνταξη μέσα σε ένα μήνα πρέπει να βγει. Και στη δική μας περίπτωση, ακόμα δεν έχει βγει. Και δεν φτάνει αυτό, πήγαν τον φάκελο σε άλλον νομό για να καθυστερήσει περισσότερο! Μας ρωτάνε εμάς εάν μπορούμε να ζήσουμε;” διερωτάται γεμάτος οργή ο 72χρονος.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ