Στόλισαν τα «Δέντρα της Ελπίδας» και έστειλαν το δικό τους μήνυμα

Στόλισαν τα «Δέντρα της Ελπίδας» και έστειλαν το δικό τους μήνυμα

Γυναίκες που έχουν βγει νικήτριες από τον καρκίνο του μαστού, επιβεβαίωσαν ότι η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι η έγκαιρη διάγνωση!

Οι εθελοντές του «ΑγκαλιάΖΩ» το Σάββοτο 24 Οκτωβρίου, έδωσαν ραντεβού στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης, στόλισαν τα «Δέντρα της Ελπίδας» και ενημέρωσαν τους πολίτες του Ηρακλείου στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Γυναίκες κάθε ηλικίας τοποθέτησαν μια ροζ κορδέλα με το δικό τους μήνυμα ελπίδας στα δέντρα, φόρεσαν ροζ μπλουζάκια και μάσκες, τηρώντας τα μέτρα προστασίας και υπενθύμισαν σε γυναίκες και άνδρες να εντάξουν στη ζωή τους τον τακτικό προσυμπτωματικό έλεγχο.

Ο ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖω ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, την 7η ΥΠΕ και τον Ιατρικό σύλλογο Ηρακλείου για τη στήριξη τους.

1

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης, ο αντιδήμαρχος Χωροταξικού σχεδιασμού και πολεοδομίας Γεώργιος Καραντινός, η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη, η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Εθελοντισμού Αριστέα Πλεύρη, ο Νίκος Χρονάκης, περιφερειακός σύμβουλος και εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη, ο Αντώνης Παπαδάκης επόπτης δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και αντιπρόεδρος ΔΣ Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας, η πρόεδρος του συλλόγου ΕΥΖΩ με τον καρκίνο Καίτη Κουναλάκη, η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού συλλόγου «Αρετούσα» Ελένη Μπρεδάκη-Μαρινέλλη. Πολλοί ιατροί, ανάμεσα τους η καθηγήτρια Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Μαρία Τόλια, η ακτινολόγος Έλενα Δρακωνάκη-Δετοράκη, η ρευματολόγος Ελένη Κτενιαδάκη, η Παθολόγος Αντιγόνη Κρασανάκη, ο καρδιολόγος Αντώνης Πιταροκοίλης, έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. 

1

Το πιο ουσιαστικό όμως μήνυμα έδωσαν οι γυναίκες που έχουν βγει νικήτριες από τον καρκίνο του μαστού και επιβεβαίωσαν ότι η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι η έγκαιρη διάγνωση!

Η πρόληψη νικά το φόβο και σώζει ζωές!

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ