Δ.Γραμμένος: «Δεν υπάρχει μόνο ένα μέλλον, η τεχνολογία και η ζωή μας επιφυλάσσουν ανατροπές»

Newsroom
Newsroom

Τι είπε στα livetalks ο ερευνητής του Ινστιτούτου Πληροφορικής για την εξέλιξη των υπολογιστών, της τεχνητής νοημοσύνης και της επιστήμης

«Αυτό που γίνεται σήμερα δεν το περιμέναμε. Όταν ξεκινούσαμε στο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Υπολογιστών δεν μπορούσαμε να φανταστούμε αυτή την εξέλιξη, ότι τα πάντα θα είχαν υπολογιστή. Δείτε τι έγινε με τα κινητά τηλέφωνα μέσα σε λίγα χρόνια. Στην αρχή λέγαμε τι τα θέλουμε…μετά από λίγα χρόνια δεν μπορούμε χωρίς αυτό» τόνισε μιλώντας στα Livetalks και το Θέμα Κρήτης 103,1 ο ερευνητής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ,  Δημήτρης Γραμμένος. Ο οποίος αναφέρθηκε στις εξελίξεις της τεχνολογίας, τους σταθμούς που άλλαξαν τα δεδομένα με το δίκτυο, την τεχνητή νοημοσύνη.

Ερωτηθείς για το ποιο είναι το μέλλον απάντησε «Ουσιαστικά δεν υπάρχει ένα μέλλον. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μέλλοντα. Εάν θέλει να μιλήσει κανείς για το μέλλον πρέπει να δει όλες τις εναλλακτικές. Το να μιλάς για ένα μέλλον δεν έχει κανένα νόημα. Να μιλάς για κάποια πιθανότητα ναι, αλλά να μιλάς για ένα πράγμα απλώς θα δούμε τις ανατροπές» τόνισε ο κ.Γραμμένος που έχει κάνει και ειδικό εργαστήριο για το μέλλον. Αναφερόμενος στην «επανάσταση» που βιώνουμε είπε πως υπάρχουν χώρες που ηγούνται, αλλά τόνισε ότι η τεχνολογία είναι πια προσιτή, άυλη και φτηνή που μπορούν και κάποιοι φοιτητές να κάνουν ένα άλμα και μπορεί να γίνει στην Ελλάδα και παντού.

«Αυτή τη στιγμή οι ιδέες υλοποιούνται πιο εύκολα και αυτό είναι και το τρομακτικό, είπε και συνέχισε : «Έχουμε τα εργαλεία πλέον από τα οποία μεν κινδυνεύουμε αλλά τα έχουμε . Ή θα τα βάλουμε στον κρόταφο ή θα προχωρήσουμε, όπως κάνει πάντα η ανθρωπότητα»! Ο κ.Γραμμένος μίλησε για τα δικά του εργαστήρια όπως το πιο πρόσφατο, το «Ιδεοποιείο» και πως αυτό θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη δημιουργικότητα και τη δημιουργική σκέψη και να βελτιώσει τις προσωπικές του δεξιότητες. «Δεν αναπαράγω, δημιουργώ» αυτό είναι το νόημα είπε ο κ.Γραμμένος.

Ακούστε τα όσα είπε ο ερευνητής του ΙΤΕ 
595833322


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ