Διαμαρτυρία για τις κάμερες στα σχολεία και τα σχέδια του Υπουργείου

Διαμαρτυρία για τις κάμερες στα σχολεία και τα σχέδια του Υπουργείου

Συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας που αφορά την βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στα σχολεία.
Οι εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς μαθητών πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά, εκφράζοντας την αντίθεσή τους, όπως επισημαίνουν,  στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που "συρρικνώνει το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου" και στην "απαράδεκτη τροπολογία" για την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία

Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, στη Λεωφόρο Κνωσού.

"Δεν θα αφήσουμε τα σχολεία να μετατραπούν σε reality show"

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών κάμερες


Οι εκπαιδευτικοί για το θέμα των καμερών κάνουν λόγο για αντισυνταγματική τροπολογία, η οποία δεν διαφυλάσσει τα προσωπικά δεδομένα των ανήλικων μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών ενώ τονίζουν ότι «δεν γίνεται να διαφυλαχθεί η διδασκαλία όταν όλοι γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται, σχολιάζονται και πιθανόν καταγράφονται».

Αναφέρουν ακόμα ότι "το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας σαρώνει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και δημιουργεί ταξικους φραγμούς με την εντατικοποίηση των σπουδών". 
Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν: "Η αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα υποβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία", ενώ ζητούν να μοιραστεί δωρεάν υγειονομικό υλικό στους μαθητές. 

 

Διαμαρτυρία Εκπαιδευτικών Κάμερες

Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών αναφέρουν:

"Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Δ. Θεοτοκόπουλος", «Φαιστός», ΕΛΜΕ Ηράκλειου μαζί με τη συμπαράσταση και συμμετοχή της ομοσπονδίας γονέων, φοιτητικών συλλόγων και μαθητών πραγματοποίησαν σήμερα μια μαζική και δυναμική κινητοποίηση απέναντι στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που γυρίζει το Δημόσιο Σχολείο στα μνημονιακα χρόνια και στην απαράδεκτη τροπολογία με τη χρήση καμερών στις σχολικές αίθουσες. Με αυτήν, μετατρέπει τη διδασκαλία σε τηλεοπτική παράσταση βάζοντας στις τάξεις μας τον Μεγάλο Αδελφό και επιχειρώντας να αλλοιώσει τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία.

Δε θα επιτρέψουμε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες, τους επιχειρηματίες στα σχολεία, την αντιδραστική αξιολόγηση. Θα αντισταθούμε και θα αντιδράσουμε στην προσαρμογή του αναλυτικού και ωρολόγιου προγράμματος σε δείκτες και κατευθύνσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ολόπλευρη μόρφωση και τις κοινωνικές ανάγκες. Δε θα επιτρέψουμε την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου. Δε θα ανεχτούμε και θα ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια δημιουργίας Οργουελικού περιβάλλοντος στα σχολεία μας και μετατροπής της σχολικής τάξης σε τηλεοπτικό στούντιο.
Θα ακυρώσουμε στην πράξη την τροπολογία της ντροπής και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο".

 

Διαμαρτυρία Εκπαιδευτικών Κάμερες

 

 
Να αποσυρθεί άμεσα η διάταξη που επιτρέπει τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες, για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων προς όσους μαθητές δεν θα πηγαίνουν στο σχολείο, ζήτησαν εκπαιδευτικοί και γονείς με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου.  

Όπως κατήγγειλαν, η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου αλλά και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, κατέθεσε χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών και ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών.

   Για τους λόγους αυτούς οι εκπαιδευτικοί και αρκετοί γονείς μαθητών που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία έχοντας λάβει μέτρα προστασίας, ζήτησαν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και την απόσυρση της τροπολογίας για τις κάμερες.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ