Διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Κρήτης από τους σπουδαστές ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ

Διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Κρήτης από τους σπουδαστές ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ

Την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης προχωρούν οι σπουδαστές του ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο.

Η κινητοποίηση με βασικό αίτημα "την ψήφιση μεταβατικών διατάξεων για την αποφοίτηση με πτυχία σύμφωνα με την εγκύκλιο εγγραφής στις σχολές και όχι με τον νέο νόμο 4763/2020 που υποβαθμίζει τα πτυχία" όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαίου στις 12.00 το μεσημέρι ενώ αναμένεται να κατατεθεί και σχετικό ψήφισμα.

Η ανακοίνωση

Με απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 21/4/2021 αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης (πλατεία Ελευθερίας) τη Δευτέρα στις 10/5/2021 στις 12:00 το μεσημέρι, με βασικό μας αίτημα την ψήφιση μεταβατικών διατάξεων για την αποφοίτηση μας με πτυχία σύμφωνα με την εγκύκλιο εγγραφής μας στις σχολές και όχι με τον νέο νόμο 4763/2020 που υποβαθμίζει τα πτυχία μας.

Παράλληλα θα παραδώσουμε ψήφισμα ζητώντας:
● Να μην υποβαθμιστεί η αξία του πτυχίου από επίπεδο 4 (ν.3475/2006) σε επίπεδο 3 το οποίο δίνει μια απλή βεβαίωση σπουδών αντί πτυχίου.

● Να υπάρξει ενίσχυση των σπουδαστών που δεν εργάζονται και συνεπώς δεν έχουν κάποιο οικονομικό βοήθημα.
● Να ενισχυθούν τα εργαστήρια με περισσότερο εργαστηριακό υλικό.
● Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.
● Κατάργηση άμεσα της μεταγυμνασιακής κατάρτισης του Ν.4763/2020.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους καθώς και τους σπουδαστές στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των σπουδαστών των ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ