Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Άη Γιάννη για το νέο αθλητικό κέντρο

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Άη Γιάννη για το νέο αθλητικό κέντρο

Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για "περιβαλλοντική καταστροφή και υποβάθμιση" της περιοχής τους

Για "περιβαλλοντική καταστροφή" και "υποβάθμιση" της περιοχής τους κάνουν λόγο κάτοικοι του Άη Γιάννη, που διαμαρτύρονται και εναντιώνονται στο ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου Αθλητικού Κέντρου στο συγκεκριμένο κομμάτι της πόλης.

Με ανακοίνωσή τους, εξηγούν τους λόγους για τους οποίους αντιτίθενται στην κατασκευή του κολυμβητηρίου "«ολυμπιακών διαστάσεων»", των "κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων" και στα άλλα "«μεγαλεπήβολα» σχέδια" της δημοτικής αρχής.
 
"Ο Άι Γιάννης δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους εγκαταστάσεις. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή, και μάλιστα ένα τετράγωνο πιο πέρα,  υπάρχει ιδιωτικό κολυμβητήριο το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων. Αυτές οι εγκαταστάσεις που εξαγγέλλονται θα υποβαθμίσουν την περιοχή και θα αλλάξουν δραματικά το χαρακτήρα της. Το προάστιο θα υποβαθμιστεί ανεπανόρθωτα" υποστηρίζουν, παραθέτοντας τις θέσεις τους.
 
Η ανακοίνωση - διαμαρτυρία έχει ως εξής:

"Το τελευταίο διάστημα δημοσιεύματα των εφημερίδων αναφέρονται σε πρόθεση του Δήμου Ηρακλείου για την κατασκευή, στο προάστιο του Αϊ Γιάννη, κολυμβητηρίου «ολυμπιακών διαστάσεων» όπως χαρακτηρίζεται, κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και άλλα «μεγαλεπήβολα» σχέδια.
 
Η περιοχή που έχει επιλεγεί για τη συγκεκριμένη κατασκευή είναι περιοχή κατοικιών ήπιας δόμησης. Ενώ η συγκεκριμένη θέση, που παρουσιάζεται για  την κατασκευή του κολυμβητηρίου, είναι γεμάτη με παλαιά, μεγάλα δέντρα – φυσικό πάρκο. Οι κάτοικοι του Αϊ Γιάννη αλλά και οι επισκέπτες μπορούν να χαρούν τη βόλτα τους δίπλα στη φύση και να περπατήσουν περιμετρικά στο συγκεκριμένο χώρο που είναι κατάφυτος από μεγάλα δέντρα κυπαρίσσια, πεύκα, ελιές κ.α.. Αποτελεί, επίσης, και ένα μικρό φυσικό βιότοπο. Εκεί φωλιάζουν πουλιά και ζώα. Τα παιδιά κάνουν τη βόλτα με τα ποδήλατα τους δίπλα στη φύση και χαίρονται. Πραγματικά αυτός ο χώρος μαζί με το πάρκο Γεωργιάδη, είναι από τους ελάχιστους φυσικούς πνεύμονες που έχουν απομείνει στο Δήμο μας, στο δήμο Ηρακλείου.
Η είδηση της κατασκευής κλειστού κολυμβητηρίου στη συγκεκριμένη θέση ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Να καταστραφεί αυτός ο πολύτιμος χώρος; Χώρος από τους τελευταίους εναπομείναντες. Ποιο χέρι θα υπογράψει, θα εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων; Ποιος θα υπογράψει για την περιβαλλοντική καταστροφή αυτού του χώρου;  
 
Ο Άι Γιάννης δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους εγκαταστάσεις. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή, και μάλιστα ένα τετράγωνο πιο πέρα,  υπάρχει ιδιωτικό κολυμβητήριο το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων. Αυτές οι εγκαταστάσεις που εξαγγέλλονται θα υποβαθμίσουν την περιοχή και θα αλλάξουν δραματικά το χαρακτήρα της. Το προάστιο θα υποβαθμιστεί ανεπανόρθωτα.

Θέσεις μας είναι ότι:
    • Τέτοιου τύπου εγκαταστάσεις πρέπει να κατασκευάζονται εκτός οικιστικού ιστού. Προκαλούν κυκλοφοριακό φόρτο, θόρυβο και υποβαθμίζουν την περιοχή.
    • Οι παρεμβάσεις σε Κοινόχρηστους Χώρου Πρασίνου πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικές. Τα δέντρα που έχουν απομείνει στο δήμο μας είναι ελάχιστα και πρέπει να προστατεύονται.
    • Να παραμείνει ο χαρακτήρας της περιοχής ως ήσυχης γειτονιάς κατοικιών και ο συγκεκριμένος χώρος να χρησιμοποιηθεί γι’ αυτό που αρχικά προέβλεπε το σχέδιο πόλεως δηλαδή ως πάρκο με ανοιχτού τύπου γηπεδάκια για άθληση, ώστε νέοι, γέροι και παιδιά να μπορούν να χαρούν τη βόλτα τους κάτω από τα δέντρα κοντά στη φύση.
    • Τα δέντρα να προστατευτούν να μην κοπούν.
Το Ηράκλειο έχει καταντήσει μια τσιμεντούπολη
ΟΧΙ άλλα τσιμέντα, ΟΧΙ  άλλο μπετόν.
Θέλουμε να μπορούμε να αναπνέουμε.-

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο:

Ιδού το νέο Αθλητικό Κέντρο στον Άη Γιάννη!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ