Διευκρινίσεις από το σχολείο μετά τη μεταστέγαση των μαθητών στους οικίσκους

Διευκρινίσεις από το σχολείο μετά τη μεταστέγαση των μαθητών στους οικίσκους

Τι ανακοίνωσε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Σε διευκρινίσεις σχετικά με μεταστέγαση των μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, σε οικίσκους, προχώρησε το σχολικό ίδρυμα.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση του, το σχολείο ξεκαθαρίζει πως "η μεταστέγαση είναι προσωρινή και υλοποιείται ώστε το σχολείο ξαναβρεθεί ως σχολική μονάδα συγκεντρωμένο σε έναν χώρο", τονίζοντας παράλληλα πως "ο κατακερματισμός των τμημάτων δεν ήταν η ιδανικότερη λύση και σε μερικές περιπτώσεις είχε δημιουργήσει προβλήματα στις συνθήκες παραμονής κάποιων τμημάτων".

Στην ίδια ανακοίνωση, το σχολείο ξεκαθαρίζει πως σε καμία περίπτωση "δεν θα σταματήσει τις πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς αναφορικά με την αποπεράτωση των επισκευών του σχολείου".

 

Η ανακοίνωση

Διευκρινίσεις σχετικά με προσωρινή μεταστέγαση:
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, η προσωρινή μας μεταστέγαση υλοποιείται ώστε το σχολείο μας να ξαναβρεθεί ως σχολική μονάδα συγκεντρωμένο σε έναν χώρο. Ο κατακερματισμός των τμημάτων δεν ήταν η ιδανικότερη λύση και σε μερικές περιπτώσεις είχε δημιουργήσει προβλήματα στις συνθήκες παραμονής κάποιων τμημάτων. Σχολείο δεν είναι μόνο το κτίσμα αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό (μαθητές/-τριες, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό προσωπικό). Στον χώρο όπου έχουν τοποθετηθεί οι οικίσκοι έχει φιλοξενηθεί και κατά το πρόσφατο παρελθόν σχολείο του κέντρου (6ο & 44ο Δ.Σ. Ηρακλείου). Ο χώρος είναι περιφραγμένος, οι οικίσκοι έχουν κλιματισμό και θα υπάρχουν ξεχωριστές τουαλέτες για παιδιά (αγοριών – κοριτσιών) και εκπαιδευτικούς καθώς και αίθουσα Πληροφορικής. Για την μετακίνηση των μαθητών/τριών θα διατεθούν δωρεάν λεωφορεία του Δήμου, για όλους/όλες όσους/όσες δεν έχουν ή δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν δικό τους μεταφορικό μέσο για την μετακίνηση των παιδιών τους. Διευκρινίζεται ότι η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε», που προμηθεύει τους οικίσκους, είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του κράτους για όλες τις δημόσιες κρατικές υποδομές (σχολεία, νοσοκομεία, κ.α) Όπως ενημερωθήκατε, σε προηγούμενη επικοινωνία μας, αναμένουμε το πόρισμα της Στατικής Μελέτης στα τέλη του μήνα. Το αρμόδιο συνεργείο, τόσο τον Δεκέμβριο όσο και αρχές του Ιανουαρίου, έκανε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί η αποτύπωση του κτιρίου (δείγματα από τοιχοποιία, σκανάριμα κτιρίου με ειδικό μηχάνημα κ.α). Διευκρινίζουμε ότι δεν θα σταματήσουμε τις πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς αναφορικά με την αποπεράτωση των επισκευών του σχολείου μας. Κατανοούμε την αναστάτωση, όμως προσπαθούμε για το καλύτερο με γνώμονα το εκπαιδευτικό και ψυχολογικό συμφέρον όλων.

 

 

Δείτε επίσης

Τοποθετούνται οι οικίσκοι για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Μοιρασμένοι… στα πέντε οι μαθητές που θέλουν να επιστρέψουν στο σχολείο τους!

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ