Διγαλάκης: Άνοιξε ο δρόμος για την κατεδάφιση του παλιού σχολικού συγκροτήματος στην Κίσαμo

Διγαλάκης: Άνοιξε ο δρόμος για την κατεδάφιση του παλιού σχολικού συγκροτήματος στην Κίσαμo

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 100 ημερολογιακές ημέρες.

Άνοιξε ο δρόμος για την κατεδάφιση του παλαιού σχολικού συγκροτήματος στην Κίσαμο. Η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών απέρριψε την ένσταση που είχε καταθέσει μία από τις συμμετέχουσες εταιρείες στον διαγωνισμό του έργου της κατεδάφισης, με αποτέλεσμα η ΚΤΥΠ Α.Ε. (Κτιριακές Υποδομές), με απόφασή της, που αναρτήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ), να καλέσει τη μειοδότρια εταιρεία να υπογράψει τη σύμβαση, ώστε να ακολουθήσει η έναρξη των εργασιών.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 100 ημερολογιακές ημέρες. Ως γνωστόν, η ΚΤΥΠ Α.Ε. έχει αναλάβει και την εκπόνηση των μελετών του νέου σχολικού συγκροτήματος, οι οποίες προχωρούν και θα συνεχιστούν παράλληλα με τη διαδικασία της κατεδάφισης για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Το κόστος των μελετών θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων της ΚΤΥΠ Α.Ε. Η συνολική δόμηση του νέου συγκροτήματος ανέρχεται σε 6.115 τ.μ. από 4.400 τ.μ. περίπου του παλιού συγκροτήματος, ο αριθμός των μαθητών του ΕΠΑΛ αυξήθηκε σε 200 από 180 με βάση το αρχικό προτεινόμενο κτιριολογικό, ενώ περιλαμβάνονται και όλες οι ειδικότητες του ΕΠΑΛ Κισάμου.

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Διγαλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημερινή θετική εξέλιξη. «Με την ολοκλήρωση, τόσο της κατεδάφισης του παλαιού, ακατάλληλου σχολικού συγκροτήματος, όσο και των αναγκαίων μελετών από την ΚΤΥΠ Α.Ε., και με δεδομένη, ήδη, την έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα βρεθούμε στην ευχάριστη θέση να μπορέσουμε, σε συνεργασία με τον Δήμο Κισάμου και την Περιφέρεια Κρήτης, να εντάξουμε το έργο της κατασκευής του νέου σχολικού συγκροτήματος στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα, το οποίο θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ της Κισάμου για τα επόμενα πολλά χρόνια».

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος τόνισε ότι «η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι θετική. Το έργο της κατασκευής του νέου σχολικού συγκροτήματος στην Κίσαμο αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της Δημοτικής μας Αρχής. Έχουμε μια άριστη συνεργασία με τον κ. Διγαλάκη, ο οποίος ασχολείται ανελλιπώς με το ζήτημα αυτό από την πρώτη στιγμή. Επόμενος στόχος είναι να ξεκινήσει άμεσα η κατεδάφιση και να υλοποιηθεί εντός χρονοδιαγράμματος, ώστε και με την ολοκλήρωση των μελετών από την ΚΤΥΠ Α.Ε. να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση του έργου, με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, από την Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να προχωρήσει η ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος».

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ