Διήμερες κινητοποιήσεις κατά του νόμου που απαγορεύει τις συναθροίσεις

Διήμερες κινητοποιήσεις κατά του νόμου που απαγορεύει τις συναθροίσεις

Κάλεσμα στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 8 και στις 9 Ιουλίου στο Ηράκλειο απευθύνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στο νομοσχέδιο που απαγορεύει τις συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις.

Σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Ψηφίζεται την Πέμπτη 9 Ιουλίου  το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις Δημόσιες και υπαίθριες συναθροίσεις, επαναφέροντας το νομοθετικό διάταγμα 794/1971 της δικτατορίας, το οποίο παραβιάζει το άρθρο 11 του Συντάγματος, το δικαίωμα της συνάθροισης.

Με βάση το “νέο” νομοσχέδιο, ο οργανωτής της διαδήλωσης οφείλει να γνωστοποιήσει τη συνάθροιση στις αρμόδιες αστυνομικές ή λιμενικές αρχές. Η παρουσία πλέον των αστυνομικών αρχών κρίνεται υποχρεωτική, καθώς σε περίπτωση μη γνωστοποίησης “η αστυνομική αρχή δύναται να προβεί στη διάλυση της ανωτέρω συνάθροισης” (άρθρα 3 και 9).

Επιπλέον με βάση το νομοσχέδιο “επικείμενη δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορεύεται αν υφίσταται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινονικοοικονομικής ζωής” .

Η δημόσια υπαίθρια διαδήλωση αποτελεί αναφαίρετο κοινωνικό  δικαίωμα.Ο διαδηλωτής εκφράζει την αντίθεσή του σε μια πρόταση-πλαίσιο, ενώ μέσω της δράσης του συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο. Η κυβέρνηση αξιοποιώντας επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και την πρόσφατη υγειονομική κρίση, προσπαθεί να αλλοιώσει και εμμέσως να καταργήσει την έννοια του κοινωνικού δικαιώματος. Να φιμώσει στόματα και συνειδήσεις.

Το “φιλελεύθερο”  αυτό νομοσχέδιο έρχεται  εν μέσω καλοκαιριού να προστατεύσει την κυβέρνηση από τη γενική κατακραυγή κ τις σφοδρές αντιδράσεις που θα φέρει η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα επιχειρώντας να καταστείλει τις επικείμενες κινητοποίησεις.

Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Η κανονικότητα τους επιτάσσει σκυμμένο κεφάλι. Να αποσυρθεί τώρα το χουντικής κοπής νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Καλούμε σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΗ στις 11 το πρωί στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και  την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ στις 7 στα ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ.

 
Θα μας βρουν στους δρόμους! 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ