Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Απαράδεκτες εικόνες στη Ν.Σμύρνη

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Απαράδεκτες εικόνες στη Ν.Σμύρνη

Ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

"Καλούμε αφενός την Πολιτεία να επιβάλλει, ως οφείλει τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αφετέρου τις Δικαστικές Αρχές να διερευνήσουν και αποδώσουν τις ευθύνες στους εμπλεκόμενους" αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, με φόντο τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με αφορμή τις απαράδεκτες εικόνες της βάναυσης συμπεριφοράς αστυνομικών οργάνων σε βάρος πολίτη στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου επισημαίνει ότι σε μια περίοδο που «στο όνομα» της πανδημίας και χάριν της προστασίας του υπέρτατου αγαθού της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, περιστέλλονται ατομικά, κοινωνικά και εν γένει θεμελιώδη δικαιώματα συνταγματικώς κατοχυρωμένα, η αστυνομία οφείλει να ενεργεί εντός των ορίων που επιτάσσουν οι νόμοι και οι κανόνες της ελληνικής πολιτείας.

Ο ανηλεής ξυλοδαρμός οιουδήποτε πολίτη από αστυνομικά όργανα δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτός υπό οιαδήποτε εκδοχή ή ενδεχόμενη προηγούμενη συμπεριφορά του θύματος. Δεδομένων και των σχετικών ανακοινώσεων του Συνηγόρου του Πολίτη περί αύξησης των καταγγελιών για αστυνομική βία κατά ποσοστό 75% κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καλούμε αφενός την Πολιτεία να επιβάλλει, ως οφείλει τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αφετέρου τις Δικαστικές Αρχές να διερευνήσουν και αποδώσουν τις ευθύνες στους εμπλεκόμενους". 

 

Δείτε επίσης:

Διαμαρτυρίες και καταγγελίες για αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη

Σπήλιος Κρικέτος: Μας ντροπιάζουν όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ