Δήμος Φαιστού: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το νέο Ειδικό Σχολείο

Newsroom
Newsroom

Το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη και κατασκευή ενός νέου κτιριακού συγκροτήματος σε δύο όμορα γήπεδα συνολικού εμβαδού 4.504 τετραγωνικών μέτρων

Στο ταμείο του Δήμου Φαιστού βρίσκονται πλέον τα 7.084.482,40 ευρώ για την κατασκευή του νέου Ειδικού Σχολείου Δήμου Φαιστού. Η χρηματοδότηση του έργου έχει ήδη εγκριθεί στον άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». 

Το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη και κατασκευή ενός νέου κτιριακού συγκροτήματος σε δύο όμορα γήπεδα συνολικού εμβαδού 4.504 τετραγωνικών μέτρων, που θα στεγάσει το νέο Ειδικό Σχολείο Φαιστού, που περιλαμβάνει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Μοιρών, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρυκόων Μοιρών και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Τυμπακίου. 

«Είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι που ένα τόσο σημαντικό έργο που υπερβαίνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ δρομολογείται με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση» αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Φασομυτάκης για να προσθέσει: 

«Μέσα από τη συνεργασία μας με όλους τους συναρμόδιους, που ευχαριστούμε θερμά, θα έχουμε σύντομα στο δήμο μας, σύγχρονες και κυρίως ασφαλείς εγκαταστάσεις για παιδιά που πραγματικά χρειάζονται ένα σωστό περιβάλλον για την εκπαίδευση τους». 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης αναφέρει: 

«Ένα οραματικό έργο για το Δήμο μας και την περιοχή μας έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του κι έχει εγκριθεί για να προχωρήσει η μελέτη και κατασκευή του. Γνωρίζουμε όλοι το πόσο απαραίτητο είναι να υπάρχουν σωστές και σύγχρονες εγκαταστάσεις για τα Ειδικά Σχολεία, αλλά και πόσο αναγκαία είναι μια σωστή παιδαγωγική προσέγγιση για άτομα με αναπηρία. Θεωρούμε ότι μέσα από τη συνεργασία που είχαμε με τους αρμόδιους φορείς και το Υπουργείο, έχουμε καταφέρει να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα και συνεχίζουμε το όραμα μας για ανάπτυξη και στήριξη της Παιδείας σε όλες τις εκφάνσεις της».  Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ