Στην Επισκοπή και την Άρβη ταξιδεύει ο κ. ΚΟΚ

Newsroom
Newsroom

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου στην Επισκοπή και την Παρασκευή 26 Αυγούστου, στο δήμο Βιάννου, η Τροχαία Ηρακλείου

Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών με έμφαση στα νέα παιδιά, πραγματοποιείται από το Τμήμα Τροχαίας και την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το δήμο Χερσονήσου και τον Δήμο Βιάννου, αυτή την εβδομάδα.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Επισκοπή την Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 18.30 και στην Άρβη την Παρασκευή 26 Αυγούστου και ώρα 18:30μμ.

τροχαία

Η καμπάνια ενημέρωσης αφορά την  οδική ασφάλεια και απευθύνεται στους  πολίτες κάθε ηλικίας με έμφαση στα νέα παιδιά. 

Τροχονόμοι θα βρίσκονται σε καθορισμένο κατάλληλο χώρο, υλοποιώντας την ειδική εκπαιδευτική δράση κυκλοφοριακής αγωγής που έχει σχεδιάσει η Τροχαία Ηρακλείου.

τροχαία

Για παιδιά ηλικίας έως 14 ετών θα λάβει χώρα η δράση με τίτλο «Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor»

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η εκμάθηση από τα νέα παιδιά των βασικών κανόνων συμπεριφοράς κατά την κυκλοφορία στους δρόμους, να γίνει με ένα πιο διαδραστικό τρόπο και μέσα από βιωματικά παιχνίδια οι μαθητές θα συνδυάσουν τη γνώση με την ψυχαγωγία και να μάθουν παίζοντας.

Το νέο αυτό Project του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου που έχει τίτλο “Ο Κύριος Κ.Ο.Κ. στο Survivor” περιλαμβάνει τα εξής παιχνίδια :

Ο κ. Κ.Ο.Κ. παίζει bowling,  Ο κ. Κ.Ο.Κ. παίζει στόχους , Ο κ. Κ.Ο.Κ. παίζει μπάσκετ

O κ. Κ.Ο.Κ. παίζει κρίκους,  Ο κ. Κ.Ο.Κ. βάζει καλάθια,  Ο κ. Κ.Ο.Κ. παίζει ποδόσφαιρο

Ο κ. Κ.Ο.Κ. λύνει σταυρόλεξο

Ο κ. Κ.Ο.Κ. διαπιστώνει τους κινδύνους που εγκυμονούν με τη χρήση των ειδικών γυαλιών προσομοίωσης μέθης Ο κ. Κ.Ο.Κ. οδηγεί γνωρίζοντας τα σήματα Ο κ. Κ.Ο.Κ. ποδηλατεί στο δρόμο με τη χρήση κράνους

Τα παιδιά επίσης θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν στην εκδήλωσή τους με τα ποδήλατα τους και το κράνος τους. Ποδηλατώντας στο δρόμο με τη βοήθεια των Αστυνομικών θα μάθουν τον σωστό τρόπο χρήσης του ποδηλάτου, να κυκλοφορούν με ποδήλατο με ασφάλεια σε δρόμο, καθώς και τη σημασία του προστατευτικού εξοπλισμού.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι τρεις πρώτοι μαθητές που θα κερδίσουν τους περισσότερους πόντους παίρνουν τα μετάλλια τους και όλα τα παιδιά από ένα δώρο - έπαθλο.

Επίσης στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αυτής δράσης οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία :

Nα γνωρίσουν τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας (περιπολικά - μοτοσυκλέτες)

Να ενημερωθούν από τους αστυνομικούς σχετικά με τα οφέλη της χρήσης του προστατευτικού κράνους στα δίκυκλα και της ζώνης ασφαλείας στα αυτοκίνητα.

Να χρησιμοποιήσουν τα γυαλιά προσομοίωσης χρήσης αλκοόλ και μέσα από ειδική άσκηση να αντιληφθούν τους κινδύνους που εγκυμονεί η οδήγηση οχήματος υπό την επήρεια αλκοόλ.

Για άτομα ηλικίας άνω των 14 ετών 

Τα άτομα ηλικίας άνω των 14 ετών θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο διαδικτυακό τηλεπαιχνίδι με τίτλο “Quiz οδικής ασφάλειας” της Τροχαίας Ηρακλείου.

Το διαδικτυακό τηλεκουίζ περιλαμβάνει 20 ερωτήσεις οδικής ασφάλειας με απαντήσεις πολλαπλής επιλογής. Οι συμμετέχοντες συνδέονται από το κινητό τους στην πλατφόρμα που θα εμφανίζεται στην Tele Οθόνη προβολής - projector. Μετά το πέρας του παιχνιδιού διαμορφώνεται κατάταξη των παικτών με βάση την ορθότητα των απαντήσεων τους αλλά και το χρόνο απάντησης κάθε ερωτήσης.

Στους νικητές του Quiz δίνεται δώρο – έπαθλο.

 

Δείτε επίσης:

Παρόντες μικροί και μεγάλοι στο "ραντεβού" με την Τροχαία, στον Πύργο

Δυναμικό "παρών" από τον Άγιο Μύρωνα στο "ραντεβού" με την Τροχαία

"10 με τόνο" στο Μαλεβίζι στην εκστρατεία ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια

Ο κ. ΚΟΚ ταξιδεύει στην Αγία Βαρβάρα

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ