Δίνουν κίνητρα στο δήμο… για πολιτικούς γάμους !

Εισήγηση για μείωση του τέλους από την δημοτική αρχή Ηρακλείου - Τί εισηγείται

Σε εισήγηση για μείωση του τέλους πολιτικών γάμων προχώρησε η δημοτική αρχή Ηρακλείου με την αρμόδια αντιδήμαρχο Οικονομικών Μαρία Καναβάκη να θέτει το θέμα επί τάπητος στην οικονομική επιτροπή η οποία συνεδρίασε δια ζώσης την Τρίτη. 

Έως τώρα, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου του 2007, οι πολιτικοί γάμοι που τελούνται το πρωί έχουν τέλος 100 ευρώ ενώ οι απογευματινοί 150. Η πρόταση είναι στην πρώτη περίπτωση το τέλος να μειωθεί στα 50 ευρώ και στη δεύτερη περίπτωση στα 100.

Όπως τονίζει σε δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Μαρία Καναβάκη:

"Προχωράμε σε εισήγηση για τη μείωση του τέλους πολιτικών γάμων σε ότι αφορά τους δημότες μας που σχεδιάζουν να επιλέξουν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο και συγκεκριμένα στη Λότζια.

Με δεδομένο την όχι καλή οικονομική κατάσταση που δυστυχώς βιώνουμε όλοι ειδικά το τελευταίο διάστημα με την πανδημία και τις αρνητικές της επιπτώσεις σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, αλλά και την ανεργία που ολοένα και παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, πιστεύουμε ότι είναι και αυτή μια κίνηση που θα ενισχύσει και θα ελαφρύνει τα ζευγάρια που αποφασίζουν να ξεκινήσουν την κοινή ζωή τους Η συγκεκριμένη μείωση είναι και μια επιθυμία του ίδιου του Δημάρχου Ηρακλείου.

Είναι μια αξιοσημείωτη μείωση, μια σημαντική ανακουφιστική κίνηση , η οποία σίγουρα θα έχει θετικό πρόσημο για τα ζευγάρια που θα τελέσουν το γάμο τους στο Δήμο μας"

Τα... στατιστικά των πολιτικών γάμων στο Ηράκλειο 

Η κα. Καναβάκη, τονίζει επίσης ότι το 2019 έγιναν 444 πολιτικοί γάμοι στο δήμο Ηρακλείου, το 2020 422 και το 2021 έως μέσα Αυγούστου 263!

"Χαιρόμαστε ιδιαίτερα να επιλέγεται ο Δήμος μας, το Δημαρχείο και η εξαιρετική αίθουσα του Δημοτικού μας συμβουλίου από τους συνδημότες μας και όχι μόνο αφού και πολλοί αλλοδαποί ταξιδεύουν εδώ για να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους. Και για εμάς τους Αντιδημάρχους η τέλεση των γάμων είναι από τις πραγματικά ευχάριστες στιγμές των καθηκόντων μας, στιγμές συγκινητικές και ανθρώπινες". 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Κεντρική φωτογραφία Unsplash 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ