Ανδράς Ξανθός: "Η αλλαγή στο Υπ. Υγείας δείχνει την αποτυχία της κυβέρνησης"

Ανδράς Ξανθός: "Η αλλαγή στο Υπ. Υγείας δείχνει την αποτυχία της κυβέρνησης"

Πώς σχολιάζει ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Ρεθύμνου την αντικατάσταση του Βασίλη Κικίλια

"Ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει πλέον προσωπικά την  ευθύνη για την πλήρη υπονόμευση και αποδιοργάνωση του ΕΣΥ και της Δημόσιας Υγείας στη χώρα" σχολιάζει μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό και κυρίως την αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. 

Η δήλωσή του αναλυτικά: 

Η ριζική κυβερνητική αλλαγή στο Υπουργείο Υγείας υποδηλώνει δύο πράγματα :

1. Τη συνολική  αποτυχία στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και την ανάγκη του κ. Μητσοτάκη να μεταθέσει την ευθύνη στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία, για να μείνει ο ίδιος στο «απυρόβλητο» και

2. Την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει , στην αιχμή της πανδημίας, σε μια σκληρή γραμμή ιδιωτικοποιήσεων στο ΕΣΥ και μετωπικής σύγκρουσης με όσους υπερασπίζονται τη δημόσια περίθαλψη και την Υγεία ως κοινωνικό αγαθό.

Η τοποθέτηση του κ. Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας πιστοποιεί  ότι , στο εξής,  η Ακροδεξιά και η πολιτική μισαλλοδοξία θα δίνουν τον τόνο σε ένα ευαίσθητο τομέα που απαιτεί πίστη και αφοσίωση στο Δημόσιο Σύστημα, πολιτικές καθολικής κάλυψης και εξάλειψης των ανισοτήτων και , ειδικά σε περίοδο πανδημίας ,  διασφάλιση  κοινωνικών  και πολιτικών συναινέσεων .

Ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει πλέον προσωπικά την  ευθύνη για την πλήρη υπονόμευση και αποδιοργάνωση του ΕΣΥ και της Δημόσιας Υγείας στη χώρα .  ​

 

 

Δείτε επίσης:

Εκπλήξεις κι ... επιστροφές στο νέο κυβερνητικό σχήμα 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ