Δίπλα στους σεισμόπληκτους αγροτοκτηνοτρόφους οι Αγροτικοί Σύλλογοί Ηρακλείου και Αστερουσίων

Δίπλα στους σεισμόπληκτους αγροτοκτηνοτρόφους οι Αγροτικοί Σύλλογοί Ηρακλείου και Αστερουσίων

Εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση

Ο Αγροτικοί Σύλλογοί Ηρακλείου και Αστερουσίων εκφράζουν τη συμπαράστση τους και την αλληλεγγύη τους σε όλους τους σεισμόπληκτους αγροτοκτηνοτρόφους καθώς και σε όλους τους πληγέντες του φονικού σεισμού. Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, καλούν τα μέλη τους εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πληττόμενους με οποιαδήποτε τρόπο και αναφέρουν:

Ο νέος ισχυρός σεισμός στο νομό μας, σε συνδυασμό με τις ζημίες και τις καταστροφές που προξένησε, επαναφέρει, στην επιφάνεια τις ανάγκες αλλά και τις τεράστιες και τραγικές ελλείψεις στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και ειδικότερα, αυτή της αντισεισμικής προστασίας. Ελλείψεις, των οποίων την ευθύνη έχουν να μοιραστούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται, δυστυχώς με τραγικό τρόπο, το πόσο αναγκαίος είναι ο άμεσος σχεδιασμός και η υλοποίηση των αναγκαίων αντισεισμικών έργων, και στον νομό μας, αλλά και του προληπτικού ελέγχου με αποκλειστική ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος.

Η προστασία της λαϊκής περιουσίας, από τους σεισμούς σήμερα, από τις φωτιές χθες και από τις πλημμύρες και όποιο άλλο φυσικό φαινόμενο αύριο, αποτελεί σημαντικό έργο υποδομής για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Άμεσα μέτρα για στέγαση, σίτιση και ένδυση όσων έχουν ανάγκη. Μέτρα στήριξης στους πληγέντες με όλες τις απαραίτητες υποδομές (σκηνές εκστρατείας, οικίσκοι, κοντέινερ, τροφή, νερό, θέρμανση). Να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ειδική μέριμνα για υπερήλικες και ευπαθείς ομάδες.

· Άμεσος έλεγχος και καταγραφή ζημιών. Αποζημίωση στο σύνολό τους (100%) οι καταστροφές που υπάρχουν στην περιουσία του λαού της περιοχής, κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις.

 Άμεσος έλεγχος και αποκατάσταση ζημιών σε δημόσια κτήρια, υποδομές, σχολεία, χώρους δουλειά

Στήριξη του εισοδήματος των πληγέντων μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων με έκτακτη ενίσχυση για την αγορά εφοδίων- ζωοτροφών 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ