Διπλός σεισμός ίδιου μεγέθους στη νότια Κρήτη μέσα σε λίγα λεπτά

Διπλός σεισμός ίδιου μεγέθους στη νότια Κρήτη μέσα σε λίγα λεπτά

Και οι δύο ήταν μεγέθους 3,2 Ρίχτερ με επίκεντρο ΒΔ της Άρβης - Ανησύχησαν οι κάτοικοι του δήμου Μινώα Πεδιάδας από τη βοή

Δύο σεισμοί μεγέθους 3,2 Ρίχτερ σημειώθηκαν με διαφορά λίγων μόνο λεπτών το απόγευμα της Τρίτης στο Ηράκλειο, οι οποίοι μάλιστα συνοδεύτηκαν από βοή. Το επίκεντρο και των δύο δονήσεων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας εντοπίστηκε δυτικά - βορειοδυτικά της Άρβης.

Η πρώτη δόνηση σημειώθηκε στις 19:35 και ακολούθησε δεύτερη, ίδιου μεγέθους στις 19:38.

σεισμός Άρβη

σεισμός

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος και των δύο δονήσεων ήταν 5 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο της πρώτης εντοπίστηκε σε απόσταση 19 χλμ Δ-ΒΔ της Άρβης και της δεύτερης σε απόσταση 21 χιλιομέτρων από την ίδια περιοχή.

Ανησυχούν οι κάτοικοι και στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Η βοή που συνόδευσε τον διπλό σεισμό το απόγευμα της Τρίτης ανησύχησε τους κατοίκους και σε περιοχές του δήμου Μινώα Πεδιάδας, κυρίως εκείνες που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο.

Αναγνώστης του cretalive από την περιοχή της Βόνης ανέφερε επίσης σε μήνυμα του: "Οι σεισμοί που γίνονται τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ ανησυχητικοί και έντονα αισθητοί στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Η Βόνη ιδιαίτερα βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από το επίκεντρο των σεισμών. Το απόγευμα έγιναν αισθητοί 5 σεισμοί ανά τακτά χρονικά διαστήματα".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ