Δολοφονία Κουνάλη: Αρνητική η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ για το DNA

Ευαγγελία Καρεκλάκη
Ευαγγελία Καρεκλάκη

Ζητά την αποφυλάκιση του 39χρονου η υπεράσπιση

Αρνητικό φέρεται να είναι το αποτέλεσμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.gr, ως προς το γενετικό υλικό, μετά το κρίσιμο αποτύπωμα που οδήγησε στην έκδοση εντάλματος και στην σύλληψη 39χρονου για την υπόθεση της δολοφονίας του κτηνοτρόφου, Κώστα Κουνάλη, πριν από 17 χρόνια, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, κοντά στη Μονή Αγκαράθου.

Το επίμαχο αποτύπωμα είχε εντοπιστεί στο κάθετο πλαίσιο μίας από τις δύο πόρτες εισόδου της αγροικίας του θύματος, με φορά δακτύλου από έξω προς τα μέσα. Ο 39χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος την περίοδο εκείνη δεν ήταν ούτε  22 ετών, ισχυρίζεται ότι δεν έχει πατήσει το πόδι του στην αγροικία και γενικότερα στην περιοχή,  και αιτιολογεί την ύπαρξη του αποτυπώματος λόγω της δουλειάς του αλουμινοκατασκευαστή πατέρα του.

Ο πατέρας του είχε κάνει δουλειές σε μέλη της οικογένειας Κουνάλη και μεταξύ άλλων είχε τοποθετήσει μία πόρτα στην αγροικία, στην κατασκευή της οποίας είχε συνδράμει ο γιος του. Την επίμαχη πόρτα την είχε τοποθετήσει ο πατέρας του 39χρονου με την συνδρομή στενού συγγενικού προσώπου του θύματος. Η τοποθέτηση της επίμαχης πόρτας σε χρόνο προγενέστερο του φόνου, από τον πατέρα του κατηγορούμενου, φέρεται να επιβεβαιώνεται σε κατάθεση που δόθηκε  ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου.

Η οικογένεια του 39χρονου διόρισε ιδιώτη γενετιστή στην Αθήνα, ο οποίος αποφάνθηκε ότι δεν ταυτοποιείται το DNA του 39χρονου, με το γενετικό υλικό που είχε βρεθεί στα νύχια του άτυχου κτηνοτρόφου.

Πλέον η απάντηση φέρεται να είναι αρνητική και με τη «βούλα» των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. 

Στις 31 Μαϊου ο 39χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και ως υπόδικος βρίσκεται σήμερα  έγκλειστος στις φυλακές Χανίων. Η υπεράσπιση έχει ήδη καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης μετά και το επίσημο αποτέλεσμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Φυσικά όλα τα δεδομένα θα συνεκτιμηθούν και θα αξιολογηθούν αρμοδίως.

Ο κατηγορούμενος πάντως εμφανίστηκε παραπάνω από πρόθυμος να δώσει δείγμα γενετικού υλικού, εμμένοντας στην αθωότητα του.  

Η υπόθεση-θρίλερ ήρθε ξανά στην επικαιρότητα από ένα τυχαίο γεγονός. Ο 39χρονος είχε καταγγελθεί από την σύντροφο του για ενδοοικογενειακό επεισόδιο, συνελήφθη και δακτυλοσκοπήθηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί το «ορφανό» αποτύπωμα της πόρτας στην αγροικία του φόνου. Η σύντροφος του πάντως με καταθέσεις της στηρίζει τον 39χρονο και ζητά την αποφυλάκιση του.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι στο πλαίσιο αναμόχλευσης  της υπόθεσης λόγω της ταυτοποίησης του αποτυπώματος και της σύλληψης του 39χρονου, έχουν δοθεί και κάποιες άλλες καταθέσεις στην ανακρίτρια που περιγράφουν συγκεκριμένα άτομα και περιστατικά δύο-τρεις μήνες πριν τη δολοφονία.

 

Δείτε επίσης

Δολοφονία Κουνάλη: H κρίσιμη κατάθεση στενού συγγενή του θύματος για την πόρτα και το αποτύπωμα

Ατελείωτο θρίλερ: ποιος και γιατί σκότωσε τον Κώστα Κουνάλη;

Μετά από 17 χρόνια η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη για τη δολοφονία του Κώστα Κουνάλη!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ