Δολοφονία Κουναλη: «η μη ταύτιση του DNA δεν αποκλείει τίποτα»

Newsroom
Newsroom

Τι λένε στο Cretalive, οι δικηγόροι της οικογένειας του αδικοχαμένου κτηνοτρόφου

«Η μη ταύτιση του DNA δεν αποκλείει τίποτα», είναι η πρώτη αντίδραση της πλευράς του Κώστα Κουνάλη, μετά τις εξελίξεις με την μη ταυτιση, όπως έγραψε το Cretalive, του DNA του 39χρονου με το γενετικό υλικό που είχε βρεθεί στα νύχια του αδικοχαμένου κτηνοτρόφου
Μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων από τα  εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, το Cretalive επικοινώνησε με τους συνηγόρους της οικογένειας του θύματος, που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, όπως φυσικά και οι συγγενείς του κτηνοτρόφου που δολοφονήθηκε πριν από 17 χρόνια, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, κοντά στη Μονή Αγκαράθου.

Ειδικότερα η κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη τόνισε τα εξής: 

"Η οικογένεια σέβεται τις εξελίξεις και τις διαδικασίες, που εκπορεύονται μέσω των νομίμων ενεργειών. Η μη ταύτιση του γενετικού υλικού, που βρέθηκε στα νύχια του θύματος, με το DNA του 39χρονου είναι μια ένδειξη που σαφώς αξιολογείται, όμως δεν απεμπολίζει σε καμία περίπτωση, το αντικειμενικό εύρημα του αποτυπώματος και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, που εξ' αρχής είχε διατυπωθεί ως σκέψη, της συμμετοχής δηλαδή περισσοτέρων του ενός ατόμων στη δολοφονία" 

Από την πλευρά του ο έτερος δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, κ. Λευτέρης Κάρτσωνας, υπογράμμισε:

"Στα πλαίσια αναζήτησης της ουσιαστικής αλήθειας και ανακάλυψης όλων των συναυτουργών και συμμετεχόντων του στυγερού αυτού εγκλήματος. αναμένεται υποβολή από την πλευρά μας αιτημάτων εξέτασης προσώπων που αποδεδειγμένα γνωρίζουν κρίσιμα πραγματικά περιστατικά και σχετίζονται με το έγκλημα και όχι μόνο..."

Όπως έχουμε γράψει, το κρίσιμο αποτύπωμα ήταν που οδήγησε στην έκδοση εντάλματος και στην σύλληψη 39χρονου για την υπόθεση της δολοφονίας Κουνάλη. 
Στις 31 Μαϊου ο 39χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και ως υπόδικος βρίσκεται σήμερα έγκλειστος στις φυλακές Χανίων. Η υπεράσπιση έχει ήδη καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης μετά και το επίσημο αποτέλεσμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων για το γενετικό υλικό.


 

Δείτε επίσης

Δολοφονία Κουνάλη: Αρνητική η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ για το DNA


Δολοφονία Κουνάλη: H κρίσιμη κατάθεση στενού συγγενή του θύματος για την πόρτα και το αποτύπωμα

Ατελείωτο θρίλερ: ποιος και γιατί σκότωσε τον Κώστα Κουνάλη;

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ