Δωρεάν online εργαστήριο γνωριμίας με την Play therapy

Newsroom
Newsroom

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 11/2/2023 στις 6-8 μ.μ μέσω της πλατφόρμας zoom.

Η εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την Play Therapy, γνωστή και ως Play Therapy Week, ξεκίνησε από τις 5 Φεβρουαρίου.

Φέτος η Ε.Α.Π.Π.Π.Π.Ν-Α.Ε. σε συνεργασία με τη Διεθνή Κοινοπραξία Ενώσεων για την Play therapy ετοιμάζεται να αναδείξει τη θεραπευτική αξία που μπορεί να έχει το παιχνίδι σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ομάδες ανθρώπων.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Play Therapy Week, η Ε.Α.Π.Π.Π.Π.Ν-Α.Ε. διοργανώνει online βιωματικό εργαστήριο γνωριμίας με την Play therapy!

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/2/2023 στις 6-8 μ.μ. μέσω της πλατφόρμας zoom.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν, αρκεί μόνο να συμπληρώσει κανείς και να υποβάλει την αίτηση εδώ: https://forms.gle/RzNyepnkVoejkAfe6.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

"Από τις 5 έως τις 11 Φεβρουαρίου του 2023, φορείς ψυχικής υγείας και επαγγελματίες από όλον τον κόσμο συμβάλλουν στην περαιτέρω γνωστοποίηση αυτής της μοναδικής θεραπευτικής παρέμβασης για παιδιά, της Play therapy.

Συνεπώς, η Ένωσή μας  για την Aνάπτυξη της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης και της Παιδοκεντρικής Παιγνιοθεραπείας στις χώρες της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, γνωστή και ως Ε.Α.Π.Π.Π.Π.Ν-Α.Ε. ή Πρόσωπον Γίγνεσθαι, θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο της Play Therapy Week εκδηλώσεις και ενημερωτικές δράσεις, αναδεικνύοντας και γνωστοποιώντας για 4η συνεχόμενη χρονιά την θεραπευτική αξία του παιχνιδιού.

Η Κεντρική μας εκδήλωση για φέτος θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ και ONLINE το Σάββατο 11/2/2023 και ώρα 6:00-8:00 μ.μ.

ΤΙΤΛΟΣ: Γνωριμία με την Play Therapy

ΩΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 11/2, 18:00-20:00

ΜΕΡΟΣ: ONLINE (Μέσω ZOOM)

ΚΟΣΤΟΣ: ΔΩΡΕΑΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

"Στοιχεία της Θεωρίας, αλλά και της Πρακτικής εφαρμογή της Θεραπείας για Παιδιά μέσω Παιχνιδιού βρίσκουμε ήδη στον ίδιο τον Freud. Επίσης, στους μαθητές και επιγόνους του Freud συναντάμε τη χρήση του Παιχνιδιού στη Θεραπεία Παιδιών, π.χ. Anna Freud, Melanie Klein. Η Παιγνιοθεραπεία, λοιπόν, σήμερα, αλλά και ιδίως η Παιδοκεντρική Παιγνιοθεραπεία, έχοντας εδραιωθεί διεθνώς σε ό,τι έχει να κάνει με θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά -και όχι μόνο- αποτελεί μία πρώτης επιλογής πρόταση και επαγγελματικής επαφής με παιδιά, ειδικά στις μέρες μας, επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε." 

Στο συγκεκριμένο Online Εργαστήριο θα έχουν την ευκαιρία οι Συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με Βιωματικό τρόπο με την Ιστορία, αλλά και τις Εφαρμογές της Play-Therapy, καταλήγοντας στο σήμερα, όπου ειδικά η Παιδοκεντρική Play-Therapy αποτελεί μία πρόταση-πρόσκληση επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. 

--Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι Συμμετέχοντες συστήνεται να έχουν κάποια από τα υλικά & παιχνίδια που προτείνονται  & να έχουν laptop με camera και σύνδεση στο Ίντερνετ.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:

Οικογένεια κούκλες, Κουκλόσπιτο , Μερικά έπιπλα μινιατούρες, Μπουκάλια μπιμπερό, Πηλός/πλαστελίνες , Κουτιά με μπογιές, Χαρτί ζωγραφικής, νερομπογιές, Παιχνίδι όπλο, παιχνίδια στρατιώτες, Παιχνίδι αυτοκίνητο , Γαντόκουκλες, Πάνινη κούκλα μωρό, Τηλέφωνο, Ζώα μινιατούρες (διάφορα είδη)

--Είναι σημαντικό ο Συμμετέχοντας να βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο μόνος του, καθώς το εργαστήριο αποτελεί μια καθαρά Βιωματική Διαδικασία και είναι σημαντικό για τη Διασφάλιση του Απορρήτου

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Ένωση μας την ΕΑΠΠΠΠΝ-ΑΕ και τις δράσεις μας από την ιστοσελίδα μας: https://a4pca-ccpt-see.weebly.com/

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Ένωση μας την ΕΑΠΠΠΠΝ-ΑΕ και τις δράσεις μας από:

την ιστοσελίδα μας: https://a4pca-ccpt-see.weebly.com/

τις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:  https://www.facebook.com/adpcaccptsee    https://www.instagram.com/prosopon.gignesthai/

και το κανάλι μας στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyOEKr_Ng7kgKgq4NxV_37A"

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ