Δωρεάν ταχύρρυθμη εκπαίδευση σε επαγγελματίες Μελισσοκόμους

Δωρεάν ταχύρρυθμη εκπαίδευση σε επαγγελματίες Μελισσοκόμους
Newsroom
Newsroom

​​​​​​​Την εκπαίδευση θα παρακολουθήσουν τριάντα (30) επαγγελματίες Μελισσοκόμοι (κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου).

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Π.Γ.Σ. Μεσσαράς στον Αμπελούζο Κρήτης του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, διοργανώνει δωρεάν τριήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση που απευθύνεται σε επαγγελματίες Μελισσοκόμους.

Η εκπαίδευση θα ξεκινήσει την Δευτέρα 23 Μαΐου και πραγματοποιείται στoπλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων» για το έτος 2022, με σκοπό τη βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας στη χώρα μας.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει έξι θεματικές ενότητες:
α)Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου,
β)Μελισσοκομικός εξοπλισμός και συντήρηση του,
γ) Μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους,
δ)Μελισσοκομικά φυτά,
ε) Βασιλοτροφία, παραγωγή βασιλικού πολτού και προϊόντων κυψέλης,
στ)Εχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης.

Την εκπαίδευση θα παρακολουθήσουν τριάντα (30) επαγγελματίες Μελισσοκόμοι (κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου). Θα είναι συνολικής διάρκειας 15 ωρών και θα πραγματοποιηθεί από την 23 Μαΐου έως τις 25 Μαΐου 2022 (έναρξη 16.00 μ.μ. λήξη 21.00 μ.μ.).

Εισηγητής θα είναι ο κ. Αλυσσανδράκης Ελευθέριος, Γεωπόνος, πτυχιούχος ph.D, καθηγητής στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Για την επιλογή των εκπαιδευομένων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Π.Γ.Σ. Μεσσαράς.

Μελισσοκόμοι μη κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου, δύναται να συμμετέχουν στην εκπαίδευση, σε περίπτωση που οι θέσεις δεν συμπληρωθούν από Μελισσοκόμους κατόχους μελισσοκομικού βιβλιαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 28920-31500 και 28920-31259 και στο e-mail: epaskritis@gmail.com.

Εκπαίδευση και στα Χανιά

Επίσης ο μελισσοκομικός σύλλογος Χανίων "Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερη εκπαίδευση μελισσοκόμων με εκπαιδευτή τον Αλυσσανδράκη Ελευθέριο στο εργατικό κέντρο Χανίων 16-17-18 Μαϊου
(Δευτέρα έως Τετάρτη) από τις 16:00 μέχρι 21:00.

Συνδιοργάνωση: Μελισσοκομικός Σύλλογος Χανίων "Η ΜΕΛΙΣΣΑ" με ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

εκπαίδευση μελισσοκόμων

 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ