Η μαρτυρία των γιατρών-ηρώων για το παιδί που έπεσε στο βαρέλι: "Δώσαμε όλη μας την ψυχή"

Η μαρτυρία των γιατρών-ηρώων για το παιδί που έπεσε στο βαρέλι: "Δώσαμε όλη μας την ψυχή"

Τα κρίσιμα λεπτά και οι προσπάθειες των γιατρών πριν το παιδί δώσει σημεία ζωής

Κάθε δυνατή προσπάθεια κατέβαλαν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Χάρακα για να επανέλθει στη ζωή το δίχρονο αγόρι από τη Λιγόρτυνο, που την Τετάρτη από την μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε μέσα σε βαρέλι με ασβεστόνερο και τώρα μάχεται για να κρατηθεί στη ζωή.
 
Το παιδί, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ και όλοι, οικογένεια, συγγενείς αλλά και απλός κόσμος προσεύχεται για ένα ακόμα "θαύμα"
 
Την ίδια ώρα συγκλονιστικές είναι και οι περιγραφές των γιατρών που "πάλεψαν" με νύχια και με δόντια μέχρι το δίχρονο αγόρι να δώσει σημάδια ζωής.

"Έγινε μία τεράστια προσπάθεια, αρκετής ώρας, με όλα τα πρωτόκολλα και όλα όσα έπρεπε να γίνουν", είπε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Νίκος Δρακωνάκης, Γενικός γιατρός και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χάρακα.

1

 

"Το παιδί ήρθε σε εμάς χωρίς σημεία ζωής. Κάναμε το καθήκον μας σαν άνθρωποι και σαν γιατροί. Προσπαθήσαμε με όλη μας την ψυχή, με όλη μας τη δύναμη" είπε από την πλευρά του ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας, Κωνσταντίνος Πετούσης και συμπλήρωσε "Οι ευχές, οι προσευχές και οι ελπίδες μας είναι με αυτό το παιδί στη ΜΕΘ".

Την ίδια ώρα ο παιδίατρος περιγράφει  καρέ-καρέ όλες τις προσπάθειες και ενέργειες που έγιναν μέχρι να επανέλθει ο σφυγμός στο αγόρι και η καρδιά του να χτυπήσει ξανά.

"Προσπαθήσαμε πάρα πολλή ώρα να κάνουμε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Μετά το παιδί παρουσίασε μια ηλεκτρική δραστηριότητα και συνεχίσαμε την προσπάθεια μας μέσα στο ασθενοφόρο , διασωληνώθηκε στο δρόμο και διακομίστηκε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Ουσιαστικά είχαμε σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια -νομίζαμε ότι είχαν τελειώσει όλα, δεν υπήρχαν σημεία ζωής και το παιδί παρουσίασε αυτή τη δραστηριότητα. Στο τελευταίο καρδιογράφημα ξεκίνησε η δραστηριότητα" είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε "Προσπαθήσαμε, δώσαμε όλη μας την ψυχή, όλο μας το είναι."

 

Ως ένα μικρό "θαύμα", χάρη στην επιμονή των γιατρών του Κέντρου Υγείας και των διασωστών του ΕΚΑΒ, χαρακτήρισε την εξέλιξη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

 

Δείτε επίσης:

Συγκλονίζει η γιαγιά που δίχρονου που το ανέσυρε από το βαρέλι

Περιμένουν ένα δεύτερο θαύμα για το δίχρονο παιδάκι!

πετουσης

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ