Δόθηκε στην κυκλοφορία το νέο οδικό τμήμα Στρούμπουλας - Αστυράκι

Newsroom
Newsroom

Με το έργο αυτό διευκολύνεται η πρόσβαση από το Ηράκλειο προς όλο το δυτικό Μαλεβίζι και κατ’ επέκταση στο Μυλοπόταμο

Στην κυκλοφορία δόθηκε την Παρασκευή ο νέος δρόμος Στρούμπουλας - Αστυράκι στο περιφερειακό οδικό δίκτυο Ηρακλείου - Ρεθύμνου.

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης επισημαίνονται τα εξής:

"Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της  Περιφέρειας Κρήτης, ανακοινώνει ότι παρέδωσε σε κυκλοφορία το νέο οδικό τμήμα από την Π.Ε.Ο. Ηρακλείου-Ρεθύμνου στο ύψους του Οροπεδίου του Στρούμπουλα έως το Αστυράκι, το οποίο υλοποιήθηκε στα πλαίσια  του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΤΥΛΙΣΣΟΣ – ΑΝΩΓΕΙΑ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑ ΕΩΣ ΚΟΜΒΟ ΑΣΤΥΡΑΚΙΟΥ»

Ο νέος επαρχιακός δρόμος  μήκους 7.800 μ. και πλάτους 11.5 μ. λειτουργεί με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, έχει τεχνικά κάτω διαβάσεων για την αποκατάσταση των αγροτικών οδών, τάφρους και τεχνικά απορροής ομβρίων, στηθαία ασφαλείας και συστήματα αναχαίτισης βραχοπτώσεων.   

Υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, επί διαδοχικών κυβερνήσεων, υπό την ενιαία εποπτεία της Περιφέρειας Κρήτης.  

Έως την υλοποίηση της παράκαμψης της Δ.Κ Αστυρακίου - στο πέρας της οδού - εντός του χωριού, έχουν προβλεφθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και φανάρι ρύθμισης αμφίδρομης πορείας καθώς και σήμανση (οριζόντια και κατακόρυφη) για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Θα συνεχιστούν άμεσα εργασίες  κατασκευής ισόπεδων κόμβων, αποκατάσταση προσβάσεων και περίφραξης  κατά μήκος του ίδιου έργου, με σύμβαση που υπεγράφη στις 28 Ιουλίου 2022, από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, όπως εξ άλλου και αυτή του παραδοτέου έργου.

Με την θέση σε κυκλοφορία αυτού του τμήματος του έργου, διευκολύνεται η πρόσβαση από το Ηράκλειο προς όλο το δυτικό Μαλεβίζι και κατ’ επέκταση στο Μυλοπόταμο. Δημιουργείται εναλλακτική πορεία που αποφεύγει τον παλαιό, δυσχερή και επικίνδυνο, σε αρκετά σημεία δρόμο, που έως τώρα οδηγούσε κατ’ αποκλειστικότητα, στους ίδιους προορισμούς.

Τα προηγούμενα και επόμενα τμήματα του ίδιου έργου, από την θέση «Αρόλιθος» έως Ανώγεια, είναι σε φάση εκτέλεσης και μελετών κατά τις ειδικότερες ανακοινώσεις, που έχουν ήδη γίνει.
Εκφράζονται δημόσιες ευχαριστίες, σε όλους τους συμβάλλοντες στο έργο είτε ως πολιτικούς συνδρομητές  και φορείς υλοποίησης είτε ως ιδιώτες δωρητές ακινήτων".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ