Δράσεις του 1ου Δημοτικού Ν.Αλικαρνασσού στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο ''Talent Maker''

Newsroom
Newsroom

Μάθηση βάσει Ταλέντων και Εκπαίδευση Δημιουργού στο πλαίσιο της Υβριδικής Εκπαίδευσης μετά τον Covid-19

Το ERASMUS+ είναι πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την στήριξη της Εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού στην Ευρώπη για την περίοδο 2021-2027.

Στόχος του TALENT MAKER είναι η βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα πολυπολιτισμικά δημοτικά σχολεία μέσω μιας καινοτόμου μεθοδολογίας που βασίζεται στην Εκπαίδευση Δημιουργού και την Προώθηση Ταλέντων. Συμμετέχοντες Φορείς: 1 ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού Πανεπιστήμιο Girona (Ισπανία) Πανεπιστήμιο Craiova (Ρουμανία) Escola El Pla (Ισπανία) Liceul Tehnologic Constantin lanculeskou (Ρουμανία)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/5/2022
Οι εκπαιδευτικοί και οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων επισκέπτονται το 1 ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού. Ξεναγούνται στην σχολική μονάδα και παρακολουθούν εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιήθηκαν από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του προγράμματος. Συμμετέχουν σε δημιουργικό εργαστήριο βασιζόμενο στην τεχνολογία και τις κατασκευές. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ξεναγούνται στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

ΤΡΙΤΗ 24/5/2022
Κατά την έναρξη του σχολικού προγράμματος πραγματοποιείται συνάντηση των συμμετεχόντων στο 1 ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού για συζήτηση – ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών για θέματα σχετικά με το πρόγραμμα ERASMUS+, την εκπαίδευση των μαθητών και την συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων. Ακολουθεί επιμόρφωση που αφορά στη δημιουργία εκπαιδευτικών ψηφιακών projects (Digital Educative Capsules).

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον Θαλασσόκοσμο – Cretaquarium στην περιοχή των Γουρνών Ηρακλείου, ενυδρείο που αναπαριστά τη θαλάσσια μεσογειακή ζωή με σύγχρονους τρόπους και μέσα. Τις δράσεις του προγράμματος θα παρακολουθήσει η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου της 10ης Περιφέρειας Π.Ε. Ν. Ηρακλείου.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ