"Δρόμοι Ζωής": Επαναλαμβάνονται δύο εξορμήσεις στις 28 Ιουνίου
Αναλυτικές πληροφορίες για τις δύο επιλογές που υπάρχουν
Επαναλαμβάνονται, την προσεχή Κυριακή 28/06/2026 δύο αποδράσεις -αστραπή του Συλλόγου "Δρόμοι Ζωής", με πολλές αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου, του άσπρου και του μπεζ και με την αγριάδα και την ομορφιά της ανυπέρβλητης κρητικής φύσης, όπως τονίζουν οι διοργανωτές.
Συγκεκριμένα:
"Επιλογή 1η
Hμερήσια κρουαζιέρα όπου επισκεπτόμαστε 2 μικρά νησάκια στο νότιο κρητικό πέλαγος, τα Παξιμάδια (που φαίνονται και ως ένα) και κατά το μύθο εκεί γεννήθηκαν ο Απόλλωνας και η Άρτεμις.
Είτε βουτήξουμε στα τυρκουαζ και μπλε κρυστάλλινα, αναζωογονητικά και απολαυστικά νερά, είτε αφεθούμε στην ακρογιαλιά να ταξιδέψουμε με τον ήχο του νερού στη βοτσαλωτή παραλία, είτε πεζοπορήσουμε στην άγρια αλλά σύντομη ράχη τους, το σίγουρο είναι πως θα καταλήξουμε να πεινάμε!!! οπότε το μετέπειτα πλούσιο πικ-νικ θα είναι ΟΤΙ- ΠΡΕΠΕΙ.
Στη συνέχεια, μια βόλτα με το σκάφος γύρω απ τα νησάκια θα βοηθήσει να γεμίσουμε τις αποσκευές του μυαλού μας με πανέμορφες εικόνες ενός τόπου που αν και τόσο κοντά μας, είναι ιδιαίτερα (και ευτυχώς) ανέγγιχτος από την ανθρώπινη δραστηριότητα.
Επιλογή 2η
Όσοι μείνουν απλοί πεζοπόροι (και όχι θαλασσοπόροι !!) θα έχουν την ευκαιρία να κινηθούν προς τη διάσημη παραλία των Ματάλων, μέσω του αφραθιά & του Κομμού.
Διασχίζοντας την εντυπωσιακή πλακούρα της νήσου, δίπλα στη θάλασσα, σε μέρη ιδιαίτερης ομορφιάς, ιστορίας και ενέργειας, με αρχαία λατομεία και θολωτούς τάφους, κοιλώματα με θαλασσινό αλάτι και μια εκπληκτική θέα στο νότιο Κρητικό και στα νησάκια Παξιμάδια… (θα κουνήσουμε μαντίλι στους απέναντι!!) θα φορτιστούμε θετικά, θα γνωριστούμε, θα χαλαρώσουμε, θα απολαύσουμε.
Φοράμε μαγιό καθώς στο ενδιάμεσο θα ρίξουμε τη βουτιά μας…
Η πορεία μας, θα είναι περίπου (9,5χλμ) και θα έχει κίνηση σε χωματόδρομους, ακροθαλασσιά, μονοπάτι αλλά και πεδίο εκτός μονοπατιού (nopath). Οι υψομετρικές διαφορές θα κυμανθούν από 0-90μ.
Στο τελείωμα της πορείας μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο, καφέ ή φαγητό στα Μάταλα.
Εσείς θα μείνετε στις αφηγήσεις και τις φωτογραφίες όσων έρθουν μαζί μας ή θα μας ακολουθήσετε?
Ώρες πορείας 03:30 Β.Δ. 1
Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 08:00, Ημέρα Κυριακή 28/06/2026.
Οι εξορμήσεις γίνονται σε μη αστικό περιβάλλον, απαιτείται εξοπλισμός κατάλληλος με το πεδίο και την εποχή.
Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ στα : 2816007430 & 6947504650".
- Στο επίκεντρο η καινοτόμος μεθοδολογία του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Κρήτης
- Παρασύρης: Κοινή κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ για την απαξίωση του προγράμματος Νέων Αγροτών
- Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν θα περάσει!




