Δύο ακόμα συλλήψεις στην Κρήτη για παιδική πορνογραφία

Δύο ακόμα συλλήψεις στην Κρήτη για παιδική πορνογραφία

Δικογραφία και σε βάρος άλλων τεσσάρων ατόμων, μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου συνελήφθησαν, στην Κρήτη, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, λίγο μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης του 31χρονου που τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, ένας 22χρονος φοιτητής και 29χρονος ιδιωτικός υπάλληλος. Παράλληλα, για το ίδιο αδίκημα, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τεσσάρων επιπλέον ατόμων.

   Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι δράστες έκαναν χρήση διαφόρων διαδικτυακών υπηρεσιών και υπερφόρτωσαν (upload) υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο, ενώ μετά από έρευνα και ψηφιακή ανάλυση ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη τους στην Κρήτη. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 15 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 4 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και φoρητό μέσο αποθήκευσης (usb).

   Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια των δύο συλληφθέντων, με αυτόφωρη διαδικασία, βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων. Όσον αφορά τα άλλα τέσσερα άτομα, σύμφωνα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

   Οι δύο συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ