Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Τι λέει στο Cretalive ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου

Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ενώ ο ιός έχει κάνει ήδη την εμφάνιση του σε αρκετά σχολεία με κρούσματα σε εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές.

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε την Τρίτη στο Cretalive για το κρούσμα και τη λειτουργία του τμήματος γενικά,  "σήμερα, στο Τμήμα Υλικών, ανακοινώθηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα στο εργαστήριο χημείας" ωστόσο όπως κατεγγέλεται, "Υπάρχει ολιγωρία στις αντιδράσεις, καθώς δεν προχωρούν στην απολύμανση του χώρου όπως προβλέπεται, ούτε μπαίνουν σε καραντίνα συμφοιτητές του φοιτητή που έχει βρεθεί θετικό στον ιό αλλά και καθηγητές" ενώ όπως τονίζεται, "δεν έχουν ακυρωθεί ούτε τα εργαστήρια των επόμενων ημερών".

Το Cretalive επικοινώνησε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργο Κοντάκη που επιβεβαίωσε το περιστατικό, που όπως είπε ήρθε σε γνώση του Πανεπιστημίου χθες.

Μάλιστα ο κ. Κοντάκης μας ενημέρωσε πως με απόφαση του Υπουργείου έχει συσταθεί μια τριμελής επιτροπή COVID που χειρίζεται θέματα σχετικά με την πανδημία που προκύπτουν στα ΑΕΙ της χώρας.

Έτσι έγινε και σε αυτή την περίπτωση, η επιτροπή ενημερώθηκε και ανέλαβε σχετικά.

Όπως διευκρίνισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, ότι ορίζει το πρωτόκολλο τηρείται κατά γραμμα. Έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν με σχετικές απολυμάνσεις, που ούτως η άλλως γίνονται μετά το πέρας κάθε εργαστηρίου, το άτομο απομακρύνθηκε από το τμήμα και οι υπόλοιποι φοιτητές συνεχίζουν κανονικά με την χρήση μάσκας η οποία έτσι και αλλιώς ήταν υποχρεωτική.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ