Δύο εκδρομές από τον Πεζοπορικό Όμιλο αυτή την Κυριακή

Δύο εκδρομές από τον Πεζοπορικό Όμιλο αυτή την Κυριακή

Πρόκειται για δύο διαφορετικής δυσκολίας πεζοπορικές εκδρομές

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει για αυτή την Κυριακή, 13 Ιουνίου, δύο διαφορετικής δυσκολίας πεζοπορικές εκδρομές:  

Α. Φαράγγι Μύλων

Περιγραφή 

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από το Ξηρό Χωριό Ρεθύμνου και θα διασχίσουμε το  καταπράσινο φαράγγι του Μυλωνιανού ρέματος. Το φαράγγι είναι κυριολεκτικά πνιγμένο στο πράσινο και κατά μήκος της κοίτης του ρέματος υπάρχουν χαλάσματα παλιών νερόμυλων από τους οποίους πήραν τα ονόματά τους οι προβιομηχανικοί οικισμοί πάνω και κάτω Μύλοι. Αιτία της δημιουργίας των μύλων στάθηκε η πολιτική σιτάρκειας που εφαρμόστηκε από τους κατακτητές Βενετούς, έργο μεγίστης στρατηγικής σημασίας για την ανεξαρτησία, σε περίοδο αποκλεισμών του νησιού από τους εχθρικούς στόλους.

Η πεζοπορία μέσα στο φαράγγι θα πραγματοποιηθεί σε αργό ρυθμό και θα δοθεί το περιθώριο να απολαύσουμε την σκιά του φαραγγιού και να φωτογραφίσουμε τις ομορφιές του. 

Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα δοθεί χρόνος για μπάνιο και βόλτα στο όμορφο Ρέθυμνο.

Επικεφαλής: Γιαννακάκη Ειρήνη

Βαθμός δυσκολίας: πράσινη

Ώρες πορείας: 4.00

Αναχώρηση:  ΚΤΕΛ Χανιώπορτας  - Ώρα: 9 πμ.

Ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd9YAL38FWDiMluakWggmaJfvu5g0p00LwpoJ2m7UvdPvV06Q/viewform 

 

Β. Κοινοπόταμος - Μονοκαρά - Μεγάλη Μούρη - Τουρλωτή

Η πεζοπορία ξεκινά μετά την Τουρλωτή ( 280 μ. υψόμετρο). Ανεβαίνουμε μέσα στην κοίτη του Κοινοπόταμου και στη συνέχεια κινούμαστε μέχρι τη θέση Κουκίστρες ( 580 μ.). Ανηφορίζουμε κινούμενοι δυτικά μέχρι το  Μονοκαρά ( 810 μ.) και στη συνέχεια ανηφορίζουμε κινούμενοι ανατολικά σε κορυφογραμμή μέχρι την κορυφή Μεγάλη Μούρη ( 1.179 μ.). Απολαμβάνουμε τη μοναδική θέα των δύο θαλασσών, του Κρητικού και του Λιβυκού και επιστρέφουμε κυκλικά στις Κουκίστρες. Ακολουθώντας τον Κοινοπόταμο τελειώνουμε την πεζοπορία μας στην Τουρλωτή.

Ώρες πορείας:  8

Βαθμός δυσκολίας: κόκκινη

Επικεφαλής:   Παπανικολάου Αριστοτέλης

Αναχώρηση ΚΤΕΛ Χανιώπορτας  - Ώρα 7 πμ.

Ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScEqO7KLJov808TLM9WlbnUUL2ljvnHaNv2paT5yRKVeXworg/viewform 

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 & κινητό 6986645003

Θα κρατηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας. 

Απαιτείται μάσκα  καθόλη την διάρκεια της παραμονής μέσα στο λεωφορείο. Προαιρετικά γάντια και ατομικό αντισηπτικό. 

Το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους. 

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή, 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ