Δύο συλλήψεις για τη χθεσινή πυρκαγιά

Δύο συλλήψεις για τη χθεσινή πυρκαγιά

Έκαψε 10 στρέμματα δίπλα στους Μύθους

Ακόμα μια πυρκαγιά στα δυτικά της Ιεράπετρας τις τελευταίες ημέρες προκάλεσε μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση από Πυροσβεστικές Υπηρεσίες όχι μόνο της Ιεράπετρας και του Λασιθίου, αλλά και της Βιάννου και του Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν τη Δευτέρα από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ιεράπετρας, δύο άνδρες ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε γεωργική και δασική έκταση, στη θέση Πατέλα Μύθων του δήμου Ιεράπετρας Λασιθίου. Για το ανωτέρω περιστατικό, επιβλήθηκε Διοικητικό Πρόστιμο, και ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Ευτυχώς πάντως τα πράγματα πήγαν καλά και η πυρκαγιά ξεπεράστηκε χωρίς μεγάλες απώλειες με 10 στρέμματα καμμένης γης, όμως η ανησυχία που έχει προκληθεί είναι μεγάλη, λόγω και των καιρικών φαινομένων, της έντονης ζέστης και χαμηλής υγρασίας που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, πριν τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

Ο υποδιοικητής της ΠΥ Ιεράπετρας κ. Ροβιθάκης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για όσα έγιναν χθες αναφέροντας πως η προσοχή όλων πρέπει να είναι μεγάλη τις επόμενες ημέρες αφού ιδιαίτερα οι προβλέψεις για πολύ χαμηλή υγρασία, μπορεί να έχουν δυσάρεστες συνέπειες.


Δείτε επίσης:

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στις Μάλλες Ιεράπετρας

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ