"Βέλη" κατά της αντιπεριφέρειας Χανίων για πλημμελείς ελέγχους στο γηροκομείο

"Βέλη" κατά της αντιπεριφέρειας Χανίων για πλημμελείς ελέγχους στο γηροκομείο

Σοβαρά θέματα ασφάλειας θέτει η δικηγόρος, κόρη περιθαλπόμενου στη δομή ηλικιωμένων

«Το 2015 η διαχείριση του γηροκομείου καταδικάστηκε ποινικά για μη συμμόρφωση σε απόφαση του νομάρχη που διέτασσε την σφράγιση της μονάδας διότι δεν υπάρχει άδεια. Υπάρχει καταδικαστική απόφαση του 2015» τόνισε, λέγοντας ότι έχει να πει πολλά ακόμα για την υπόθεση του γηροκομείου.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην αντιπεριφέρεια Χανιών, η οποία, με χθεσινή ανακοίνωση της, έκανε λόγο ότι στον τελευταίο έλεγχο στην συγκεκριμένη δομή δεν υπήρχε κάτι το μεμπτό αλλά και ότι από το 2009 δεν είχε καταγγελθεί ποτέ.

«Αποφάσισα να μιλήσω λόγω της τεράστιας έκπληξης των δηλώσεων της αντιπεριφέρειας Χανιών. Είναι μια μορφή παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας στη δουλειά της δικαστικής και αποθαρρύνουν τους συγγενείς των παθόντων και των θυμάτων να καταφύγουν στις αρχές και να πουν τι έζησαν» τόνισε.

«Με βάση το ισχύον καθεστώς η περιφέρεια έχει την εποπτεία των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων. Ο έλεγχος περιλαμβάνει το αν το προσωπικό είναι επαρκές και εξειδικευμένο. Στον τελευταίο έλεγχο, γνωρίζω, ότι βρέθηκε ένας υπάλληλος είχε αναλάβει την εποπτεία 60 ηλικιωμένων σε 2 ορόφους. Αυτό η αντιπεριφέρεια Χανίων το θεωρεί νόμιμο. Επίσης υπήρχαν κλειδωμένες πόρτες. Είναι και αυτό νόμιμο;» πρόσθεσε.


Σημειώνεται ότι μία ημέρα μετά τις δηλώσεις που για πρώτη φορά έκανε στα ΜΜΕ, η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη, με ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στα μηνύματα που δέχεται από τον κόσμο, πως δεν πρόκειται να ξανακάνει κάποια δήλωση την στιγμή που συνεχίζεται η έρευνα, ενώ θα επικεντρωθεί στην επαφή και εμψύχωση των μαρτύρων.

Δείτε επίσης:

Οι αντιπεριφερειάρχες για τους ελέγχους στο γηροκομείο: "Δεν έχει καταγραφεί κάτι σοβαρό"

Γηροκομείο στα Χανιά: "Βρήκα τον πατέρα μου δεμένο στο καροτσάκι"

"Θέλουν να μου καταστρέψουν τη ζωή" λέει η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου

"Eίδα 30 θανάτους σε 8 μήνες", λέει πρώην εργαζόμενη στο Γηροκομείο

Πόσο βαθειά μπορεί να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο;

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ