Δυο θάνατοι από κορωνοϊό και αρκετές μολύνσεις φέρνουν αγωνία στο δήμο Μινώα

Δυο θάνατοι από κορωνοϊό και αρκετές μολύνσεις φέρνουν αγωνία στο δήμο Μινώα

Ποια χωριά είναι στο κόκκινο

Αγωνιούν οι κάτοικοι στη Γαρίπα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας όπως άλλωστε και οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών μετά και τον δεύτερο θάνατο από τον κορωνοϊό που καταγράφηκε στην περιοχή.

Την τελευταία της πνοή άφησε την Κυριακή μια ηλικιωμένη γυναίκα που είχε προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, εντείνοντας την ανησυχία των κατοίκων καθώς επρόκειτο για το δεύτερο θύμα της πανδημίας στη Γαρίπα. Την ίδια ώρα έχουν επιβεβαιωθεί άλλα 10 κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή με τους κατοίκους  να φοβούνται διασπορά και στα όμορα χωριά.

Γαρίπα και Δραπέτι βρίσκονται στο "κόκκινο", ενώ ιερέας γειτονικού χωριού βρέθηκε επίσης θετικός στον κορωνοϊό και παραμένει σε καραντίνα, γεγονός που θέτει σε κλοιό τρία χωριά στην ίδια περιοχή.

Μιλώντας στο cretalive, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης επιβεβαίωσε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι σε Γαρίπα και Δραπέτι και επισήμανε πως καταβάλλεται προσπάθεια ώστε αύριο κιόλας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να πραγματοποιήσει μαζικά διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό στους κατοίκους των δύο οικισμών.

Την εντεινόμενη ανησυχία των κατοίκων εκφράζει σε ανακοίνωσή του και ο Αθλητικός Όμιλος Γαρίπας, ο οποίος με επιστολή του στους τοπικούς φορείς ζητά την άμεση διενέργεια διαγνωστικών τεστ.

Στην επιστολή του αναφέρει:

"Την τελευταία εβδομάδα το χωριό μας θρηνεί 2 συγχωριανούς μας λόγω COVID-19 και υπάρχουν άλλα 10 τουλάχιστον επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα στο Δ.Δ. Γαρίπας (οικισμοί Γαρίπα, Δραπέτι).

Δεδομένου ότι ο πληθυσμός του χωριού μας, λόγω ηλικίας και υποκείμενων νοσημάτων, στο 70% και πλέον, ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου, απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να φροντίσουν ώστε να μεταβεί το ταχύτερο δυνατόν κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο χωρίο μας για τις απαραίτητες ενέργειες.

Είναι επιτακτική ανάγκη, διότι στο χωρίο μας διαβιούν και πολλοί αλλοδαποί για τις αγροτικές εργασίες, χωρίς να υπάρχει έλεγχος τήρησης των μέτρων  προστασίας και ατομικής υγιεινής λόγω των δύσκολων συνθηκών διαβίωσης τους.

Όλοι οι φορείς του χωριού, Δημοτικό Συμβούλιο, Αθλητικός Όμιλος, Πολιτιστικός Σύλλογος και Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, καθώς και όλοι οι κάτοικοι του χωριού, παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και στη διάθεσή σας για ότι χρειαστεί!"

Αθλητικός Όμιλος Γαρίπας

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ