ΔΥΠΕ Κρήτης: Από ... παρεξήγηση η κόντρα Χαλκιαδάκη με τους αναισθησιολόγους

Newsroom
Newsroom

Στο εξής ανάλογα ζητήματα, όπως αυτό που πυροδότησε την κόντρα, θα επιλύονται από την Ιατρική Υπηρεσία

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κ. Νεκτάριου Παπαβασιλείου με τη συμμετοχή του Υποδιοικητή της 7ης Υ.Πε. κ. Δημήτρη Αγαπίου, του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Γεώργιου Χαλκιαδάκη, του Αναπληρωτή Διοικητή ΠαΓΝΗ κ. Στυλιανού Κτενιαδάκη, του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ομώνυμου Νοσοκομείου κ. Νικόλαου Τζανάκη, της Διευθύντριας της Αναισθησιολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ κα Αλεξάνδρας Παπαϊωάννου, καθώς και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Αλέξανδρου Πατριανάκου. 

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε γόνιμη, ειλικρινής και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και θέσεων με μοναδικό και απώτερο στόχο το καλό και το όφελος του Ασθενή. 

"Χαιρόμαστε για τη σύμπνοια των απόψεων, το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και εκφράζουμε την από κοινού πεποίθηση για αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό ως στοιχεία μιας υγιούς και εποικοδομητικής συνεργασίας" - αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΥΠΕ Κρήτης, που όπως αποφαίνεται "σε καμία περίπτωση, η ενέργεια του Διοικητή ΠαΓΝΗ δεν αποσκοπούσε στην προσβολή και αμφισβήτηση της προσωπικότητας των Αναισθησιολόγων". 

Όπως αποσαφηνίστηκε πάντως, η αντιμετώπιση μελλοντικών στο εξής ζητημάτων θα επιλύονται από την Ιατρική Υπηρεσία.

Τι λέει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή την συνάντηση, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης, αναφέρει:

"Η ιδιωτική συζήτηση  (όπως αρχικά λέχτηκε )που εν τέλει ήταν θεσμική, με διοικητή 7ης  ΥΠΕ, διοίκηση ΠΑΓΝΗ και διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας  ,χωρίς την παρουσία των εκλεγμένων εκπροσώπων του σωματείου και της ένωσης γιατρών , για να κοπάσουν οι αντιδράσεις που ξεσήκωσε η απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ  μια εβδομάδα πριν την κάθοδο του πρωθυπουργού,   επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε για να δράσει πυροσβεστικά και να  δοθεί η εικόνα μιας αντιπαράθεσης μεταξύ διοίκησης και αναισθησιολογικής κλινικής. Η οποία οφειλόταν σε παρεξήγηση…..
Ακόμα κ αυτή η άμεση παραδοχή για μη σκόπιμη αμφισβήτηση και προσβολή στο πρόσωπο των γιατρών έγινε κάτω από τη μαζική κατακραυγή του σωματείου μας, της ένωσης γιατρών και όλης της κοινωνίας.
Η μαζική παρουσία στις συνελεύσεις και τις συγκεντρώσεις  που προηγήθηκαν τις προηγούμενες  μέρες ανέδειξαν την αιτία που γεννά την αγανάκτηση των εργαζομένων και αφορά την πολιτική της υποχρηματοδοτησης, υποστελεχωσης και της εμπορευματοποίησης της υγείας  που  εφαρμόζεται μέχρι κεραίας. από την διοίκηση του ΠΑΓΝΗ Άλλωστε για αυτό το υπουργείο επιβράβευσε τη διοίκηση με ανανέωση της θητείας δίνοντας συγχαρητήρια  για τον εργασιακή  σωματική εξουθένωση, για τα χιλιάδες ρεπό κ άδειες που οφείλονται, για τις συγχωνεύσεις κλινικών-τμημάτων, για τις μετακινήσεις  προσωπικού και πόσα άλλα ακόμη.
Παρόλο τους ελιγμούς που κάνουν διάφοροι τοπικοί παράγοντες μέσα και έξω από το Νοσοκομεία ΝΔ  (αξιοποιώντας την  όποια   θεσμική ιδιότητα έχουν )για να ανακόψουν την οργή και την αγανάκτηση μας   Συνεχίζουμε σταθερά τον αγώνα μας διεκδικώντας το σύνολο των δικαιωμάτων ασθενών και εργαζομένων.
Δεν τελειώσαμε με την αντιλαϊκή πολιτική και με εκείνους που την εφαρμόζουν και τη στηρίζουν, είτε κρυφά είτε φανερά. Παίρνουμε μέρος στις κινητοποιήσεις που έχει εξάγγειλε το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ "

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ