ΕΔΕ στο νοσοκομείο Χανίων για την επίθεση ακτινολόγου σε ειδικευόμενη γιατρό

Newsroom
Newsroom

Η γιατρός έκρινε ότι 18χρονος τραυματίας σε τροχαίο έπρεπε να υποβληθεί σε αξονική - Το αίτημά της εξόργισε τον ακτινολόγο

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση ζήτησε ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας μετά το πρωτοφανές περιστατικό που έλαβε χώρα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, με αφορμή τις εξετάσεις στις οποίες θα έπρεπε να υποβληθεί 18χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο. 

Σύμφωνα με το flashnews, που δέχθηκε και τη σχετική καταγγελία, ο νεαρός που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα έφτασε στα επείγοντα του νοσοκομείου Χανιων και εξετάστηκε από την εφημερεύουσα ειδικευόμενη χειρουργό. Η γιατρός έκρινε αναγκαίο να υποβληθεί ο τραυματίας σε αξονική τομογραφία και για τον λόγο αυτό επικοινώνησε με τον συνάδελφό της, ακτινολόγο του νοσοκομείου, προκειμένου να εκκινηθεί η όλη διαδικασία. 

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν ο ακτινολόγος αρχικά αρνήθηκε να υποβάλει τον 18χρονο τραυματία στην αξονική και στη συνέχεια απευθύνθηκε με τρόπο προσβλητικό και υποτιμητικό στην ειδικευόμενη χειρουργό. Το επεισόδιο, όμως, δεν έμεινε εκεί, καθώς ο ακτινολόγος μετέβη οργισμένος στο ΤΕΠ του νοσηλευτικού ιδρύματος όπου και επιτέθηκε φραστικά στη συνάδελφό του. Μάρτυρες, εξάλλου, δηλώνουν ότι κινήθηκε απειλητικά εναντίον της με έναν συνοδό ασθενούς να λειτουργεί, στην κυριολεξία, “πυροσβεστικά”.

Εν τέλει, ο 18χρονος υποβλήθηκε στην αξονική τομογραφία που είχε ζητήσει η χειρουργός με τα αποτελέσματα της εξέτασης να αποδεικνύουν ότι ο νεαρός τραυματίας έφερε και σοβαρά εσωτερικά τραύματα με αποτέλεσμα να εισαχθεί άμεσα στο χειρουργείο. 

Ο νεαρός Χανιώτης παραμένει στη ΜΕΘ με την κατάστασή του να κρίνεται σοβαρή μεν αλλά σταθεροποιημένη. 

Την ΕΔΕ που διέταξε ο κ. Μπέας για το επεισόδιο ανάμεσα στους δύο γιατρούς θα διενεργήσει ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας κ. Χαρίτωνας Παπαδάκης ο οποίος καλείται να διερευνήσει αν υπήρξε η όχι διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Πηγή: flashnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ