"Είναι προφανής η αδυναμία λειτουργίας των γηπέδων"!

"Είναι προφανής η αδυναμία λειτουργίας των γηπέδων"!

Η αντίδραση του Ομίλου Αντισφαίρισης Ηρακλείου στη μεθόδευση να μην υπάρχει πρόσβαση στα γήπεδα

 

 

"Είναι προφανής η αδυναμία λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης" μετά την απόφαση του ΚΑΣ για να καταργηθεί η σκάλα προς τα γήπεδα τένις, αναφέρει ο όμιλος αντισφαίρισης Ηρακλείου μετά την αποκάλυψη για την...κατάργηση της πρόσβασης στα γήπεδα που φαίνεται ότι μεθοδευτηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και την Αρχαιολογία.

Ο όμιλος αντισφαίρισης ζητά από όλους τους φορείς, το δήμο, την περιφέρεια, την αρχαιολογία και τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες να συνδράμουν για να αλλάξει η απόφαση.

Η μη ύπαρξη σκάλας και πρόσβασης "καθιστούν αδύνατη την αθλητική δραστηριότητα εκατοντάδων παιδιών της ακαδημίας τένις. Παράλληλα είναι ανέφικτη η διοργάνωση σημαντικών διεθνών, ευρωπαϊκών και εθνικών τουρνουά που αναθέτει η Ε.Φ.Ο.Α. στον Όμιλο.

Στην πρόταση που είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου, της ΕΦΑΗ και του Ομίλου Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών «ΗΡΑΚΛΕΙΟ», τον Μάιο του 2020 , είχε σχεδιαστεί η κατασκευή νέας σκάλας (σε αντικατάσταση της υπάρχουσας μη συμβατής με το μνημείο, σε περιοχή άλλωστε που σύμφωνα με τις μελέτες δεν προβλέπονται εργασίες), που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες των αθλητών." τονίζεται με νόημα.

Η επιστολή του Ομίλου

Στην επιστολή του ΟΑΑΗ αναφέρεται:

Κύριοι,

Η υλοποίηση των έργων «Στερέωση και αποκατάσταση του ευθύγραμμου τμήματος Μπέμπο - Αγίου Φραγκίσκου και Ορεκιόνε (Δ. Μποφώρ)» αποτελεί αίτημα όλων των πολιτών του Ηρακλείου και φυσικά και του Ομίλου Αντισφαιρίσεως και Αθλοπαιδιών «ΗΡΑΚΛΕΙΟ».

Στην απόφαση του ΚΑΣ της 23/06.2020 (στην συνεδρίαση του οποίου ποτέ δεν κλήθηκε ο ΟΑΑΗ να εκφράσει τις θέσεις του, παρά  τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των Υπηρεσιών), με την οποία εγκρίθηκε- εν μέρει- η πρόταση του Δήμου Ηρακλείου για προσωρινή μετατόπιση των γηπέδων Αντισφαίρισης στον χώρο της τάφρου,  τέθηκαν όροι που καταδικάζουν τον ΟΑΑΗ σε βίαιη διακοπή της λειτουργίας του:

Ειδικότερα, οι όροι 2 και 3 

«…2. Να απομακρυνθεί η υφιστάμενη μεταλλική σκάλα που συνδέει την τάφρο με τον

προμαχώνα, η κερκίδα και το τοιχίο έδρασής της. Στο σημείο αυτό να μη γίνει

προς το παρόν καμία άλλη κατασκευή.

3. Η πρόσβαση στα γήπεδα να γίνεται αποκλειστικά μέσω της τάφρου…»

καθιστούν αδύνατη την αθλητική δραστηριότητα εκατοντάδων παιδιών της ακαδημίας τένις. Παράλληλα είναι ανέφικτη η διοργάνωση σημαντικών διεθνών, ευρωπαϊκών και εθνικών τουρνουά που αναθέτει η Ε.Φ.Ο.Α. στον Όμιλο.

Στην πρόταση που είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου, της ΕΦΑΗ και του Ομίλου Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών «ΗΡΑΚΛΕΙΟ», τον Μάιο του 2020 , είχε σχεδιαστεί η κατασκευή νέας σκάλας (σε αντικατάσταση της υπάρχουσας μη συμβατής με το μνημείο, σε περιοχή άλλωστε που σύμφωνα με τις μελέτες δεν προβλέπονται εργασίες), που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες των αθλητών.

Οι όροι 2 και 3 της απόφασης  δεν μπορεί να έχουν εφαρμογή στην περίπτωση που πραγματικά επιλέγεται η συνέχιση της λειτουργίας του ΟΑΑΗ (που βρίσκεται σε αυτό το σημείο της πόλης από το 1928), σύμφωνα με την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, των αρχών και φορέων της Κρήτης, αλλά και την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας.

Διότι στο ισόπεδο τμήμα του προμαχώνα  βρίσκονται,

  1. Η υποδοχή αθλητών- γραμματεία
  2. Ο επιδιαιτητής αγώνων
  3. Ο εξοπλισμός υποστήριξης  διοργάνωσης  πρωταθλημάτων και προπονήσεων
  4. Ο ιατρός αγώνων
  5. Το ιατρείο και φαρμακείο
  6. Τα αποδυτήρια
  7. Το κυλικείο
  8. Ο Χώρος αναμονής αθλητών, προπονητών και συνοδών
  9. Τα τμήματα μπάσκετ, σκάκι και πινγκ πονγκ
  10. Οι βασικές κεντρικές εγκαταστάσεις υποδομής (ηλεκτρολογικοί πίνακες, αποθήκες υλικού κ.λ.π)

Η απόφαση  αφαίρεσης της άμεσης πρόσβασης προς  τα γήπεδα που βρίσκονται στην τάφρο υποχρεώνει παιδιά, νέους και νέες  αθλητές/τριες, τους λειτουργούς του αθλήματος, όπως γιατρούς, προπονητές, συνοδούς, διαιτητές, να διανύουν απόσταση μέσω δημόσιας οδού 550 τουλάχιστον μέτρων, είτε επιλέγοντας την βόρεια διαδρομή Δουκός Μποφώρ- Εφέσου, είτε τη νότια Δουκός Μποφώρ- Ικάρου (ακόμα και σε περιπτώσεις επειγουσών αναγκών). Καθίσταται προφανής η αδυναμία λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης.

Με βάση τα παραπάνω θα κατατεθεί άμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το δίκαιο αίτημα για την τροποποίηση της απόφασης που αφορά τα άρθρα 2 και 3 για εξαιρετικά σημαντικούς λόγους ασφάλειας μικρών αθλητών και λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης

Ο Όμιλος σεβόμενος την ομόφωνη απόφαση της 22.04.2019 του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή  «…να μπορεί να λειτουργήσει το εργοτάξιο απρόσκοπτα,…στο Πάρκο Νεολαίας …με την ταυτόχρονη διατήρηση της πλήρους λειτουργίας των 8 υφιστάμενων γηπέδων αντισφαίρισης…»  θα ζητήσει να λάβει την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, των φορέων της Κρήτης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) ενώ είναι πάντα έτοιμος να συνεργαστεί με τις Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ για την ανάδειξη  της Ανατολικής Οχύρωσης του Ηρακλείου σε ένα μοναδικό τόπο και Αθλητικού Πολιτισμού.

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Μιχάλης Δελάκης                                            Στέφανος Περδικογιάννης

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ