Είπαν "όχι" στο εργασιακό νομοσχέδιο

Είπαν "όχι" στο εργασιακό νομοσχέδιο

Τα σωματεία ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου

Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης το συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, με τα σωματεία να λένε "όχι" στο εργασιακό νομοσχέδιο και να ζητούν την απόσυρσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το απογευματινό συλλαλητήριο των σωματείων ενάντια στην ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης. Παλμό στην συγκέντρωση έδωσε το μπλοκ των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ που βρίσκονται εδώ και εβδομάδες σε κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Έπειτα από την απεργιακή απάντηση της 6ης Μάη οι εργαζόμενοι έστειλαν εκ νέου μήνυμα σε κυβέρνηση και κεφάλαιο : «ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ. ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!».

Στο συλλαλητήριο χαιρετισμό απεύθυναν ο Κριαράς Αντρέας, πρόεδρος της Ένωσης Συνατξιούχων ΙΚΑ, ο Βρύσαλης Δημήτρης Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, ο Βογιατζής Γιώργος, εκπρόσωπος των σπουδαστών ΕΠΑΣ – ΟΑΕΔ, ο Λενακάκης Γιώργος μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου και ο Κόκκινος Νικήτας, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου.

Την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Γάλακτος τροφίμων και ποτών Βουρλιώτης Δημήτρης όπου μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη οργανωμένης απάντησης από τα σωματεία και κλιμάκωσης με νέα απεργία. Απεύθυνε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να αξιοποιήσουν την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για κοινή απεργία στις 3 Ιούνη.

Κάλεσε κάθε σωματείο να δώσει τη μάχη μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, να δυναμώσει το μαζικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Απαίτησε εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό έκτρωμα.

Κάλεσε την πλειοψηφία του ΕΚΗ να αναλάβει τις ευθύνες της.

Απαιτούμε :

  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, δικαιώματα, ασφάλιση, συντάξεις.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Παλεύουμε και διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά, 7ωρο- 35ωρο- 5νθήμερο.
  • Απαιτούμε να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που πέρασαν εν’ μέσω πανδημίας, το λεγόμενο «μίνι εργασιακό» του κου Χατζηδάκη.
  • Κανένας περιορισμός και εμπόδιο στη δράση των συνδικάτων, το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.

Επίσης δόθηκε από βήματος αποφασιστική απάντηση στον ξεπεσμό του προέδρου του ΕΚΗ που σέρνει στα δικαστήρια δύο μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ και εκλεγμένους στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Φτάνει στο σημείο να μηνύει συνδικαλιστές για ζητήματα αντιπαράθεσης και κατεύθυνσης στο κίνημα. Νιώθει λέει ότι θίγεται η τιμή και η υπόληψη του την ίδια ώρα που επιδίδεται σε μια σειρά αποδεδειγμένες νοθείες για να διατηρήσει τους συσχετισμούς. Με τέτοιους συνδικαλιστές τρίβει τα χέρια της η κυβέρνηση και η εργοδοσία που είναι διακαής πόθος το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και πιο συγκεκριμένα των δυνάμεων που με συνέπεια αντιπαλεύουν αυτήν την πολιτική. Για αυτό το λόγο δόθηκε κάλεσμα, στις 3 του Ιούνη 9πμ, τη μέρα του δικαστηρίου, τα σωματεία να κάνουν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις έξω από τα δικαστήρια.

Τέλος καταδίκασε την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και το νέο έγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη και κάλεσε στην εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης την Κυριακή 23 Μάη στις 6: 30μμ  στο Πάρκο Γεωργιάδη με θέμα : «Λαϊκή απάντηση στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ