Εκ νέου στο εδώλιο ο παιδοχειρούργος για το θάνατο του βρέφους!

Εκ νέου στο εδώλιο ο παιδοχειρούργος για το θάνατο του βρέφους!

O Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αναίρεση που άσκησαν οι συνήγοροι του καταδικασθέντος παιδοχειρουργού και έτσι η δίκη θα διεξαχθεί ξανά σε δεύτερο βαθμό

Εκ νέου θα καθίσει στις 27 Οκτωβρίου στο  εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης  ο παιδοχειρουργός  που είχε καταδικαστεί  για το θάνατο του 11μηνου βρέφους, το οποίο υπέστη σηπτική καταπληξία εξαιτίας ισχαιμικής νέκρωσης και διάτρησης εντέρου μετά από τρεις χειρουργικές επεμβάσεις βουβωνοκήλης στο ΠΑΓΝΗ, το 2012. 

O Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αναίρεση που άσκησαν οι συνήγοροι του καταδικασθέντος παιδοχειρουργού και έτσι η δίκη θα διεξαχθεί ξανά σε δεύτερο βαθμό. Μάλιστα προσδιορίστηκε τόσο σύντομα υπό τον κίνδυνο παραγραφής.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους, κ. Βενιζέλο και Γιώργο Κάββαλο «με την αναίρεση που ασκήσαμε δια λογαριασμό του εντολέα μας ενώπιον του Αρείου Πάγου στοχεύαμε στην πραγματοποίηση ελέγχου των νομικών σφαλμάτων της απόφασης που είχε εκδοθεί. Πράγματι, κατά την ημέρα συζήτησης της αναίρεσης επισημάνθηκαν οι νομικές πλημμέλειες της απόφασης κατά της οποίας είχαμε ασκήσει αναίρεση. Ο Άρειος Πάγος απεδέχθη την βασιμότητα των όσων αναφέραμε και με την απόφασή του έκανε δεκτή την αναίρεσή μας και παρέπεμψε την υπόθεση στο δικαστήριο που είχε εκδώσει την απόφαση που αναιρέθηκε».

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή ενώ σε δεύτερο βαθμό η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν δύο έτη με τριετή αναστολή καθώς του αναγνωρίστηκε  το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου. Ο παιδοχειρουργός υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε αμέλεια από μέρους του και ότι ενήργησε  με τους ενδεδειγμένους κανόνες της ιατρικής ενώ οι τραγικοί γονείς από την αρχή έκαναν λόγο για εγκληματική αμέλεια που τους στέρησε του αγγελούδι τους.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ