ΚΡΗΤΗ
"Εκατοντάδες διαδηλωτές στους δρόμους" - Ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Το σύνθημα που δεσπόζει : «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, με αφορμή το μεγάλο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο για τα Τέμπη. αναφέρει:
"Εκατοντάδες διαδηλωτών από όλο το Ηράκλειο βρίσκονται στην Πλατεία Ελευθερίας στην απεργιακή Συγκέντρωση και το Συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς για τα 3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη. Το σύνθημα που δεσπόζει : « Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».
Από την συγκέντρωση δεν έλλειψαν και τα συνθήματα ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ στο Ιράν όπως : «Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή, έξω οι βάσεις και οι νατοϊκοί», απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας μας από το ιμπεριαλιστικό σφαγείο.
Στην χαιρετισμό της η Δέσποινα Δοργιάκη, πρόεδρος της ΕΙΥΗ, μεταξύ άλλων είπε : «Να αποδεχτούμε ότι οι επόμενοι νεκροί δεν θα είναι μόνο εργαζόμενοι σε ράγες, εργοστάσια και αποθήκες. Ότι μπορεί να είναι ντυμένοι με τη σημαία του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ότι τα παιδιά του λαού θα γίνονται κρέας για τα κανόνια σε πολέμους για τα συμφέροντα των λίγων. Μας μιλούν για «ασφάλεια» και «γεωστρατηγική αναβάθμιση». Ποια ασφάλεια;
Όταν ο λαός πληρώνει 26 δισεκατομμύρια ευρώ σε δέκα χρόνια για εξοπλισμούς — για φρεγάτες τύπου Belharra και άλλα οπλικά συστήματα — ενώ οι μισθοί δεν φτάνουν ούτε μέχρι τις 10 του μήνα, τα σχολεία καταρρέουν, τα νοσοκομεία υποβαθμίζονται και υπολειτουργούν και οι υποδομές ρημάζουν.
Λεφτά δεν υπάρχουν για την Υγεία, για την Παιδεία, για την προστασία της ζωής μας. Για πολεμικούς εξοπλισμούς, όμως, υπάρχουν — και με το παραπάνω.
Αυτή είναι η ίδια πολιτική που γέννησε τα Τέμπη.
(…) Δεν θα δεχτούμε να πληρώνουμε δισεκατομμύρια για όπλα, ενώ η ζωή μας μένει απροστάτευτη. Δε θα δεχτούμε άλλα Τέμπη! Δεν θα δεχτούμε να πληρώνουμε με την ίδια μας τη ζωή τα κέρδη τους!
(…) Η δικαίωση δεν θα έρθει «από τα πάνω», δε θα έρθει με νόμους δε θα έρθει με τη δικαιοσύνη τους! Γιατί οι νόμοι και η δικαιοσύνη σε αυτό το κράτος υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων! Για μας όμως το δίκαιο είναι το δίκιο του εργάτη! Και θα έρθει από τη δική μας οργάνωση. μέσα από τα σωματεία μας, από το συλλογικό, ανυποχώρητο αγώνα μέσα στην επιχείρηση, στον κλάδο για να ανατραπεί η πολιτική που γεννά καθημερινά νέα εγκλήματα.»
Ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ μεταξύ άλλων δήλωσε : «Σήμερα το Κράτος Δολοφόνο με την κάλυψη των ΗΠΑ κτύπησε το Ιράν. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο τόπος μας σε ορμητήριο πολέμου και στόχο αντιποίνων! Η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος αναλαμβάνουν ιστορικές ευθύνες στηρίζοντας την εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς που για τα συμφέροντα των αστών στέλνουν τους λαούς στον όλεθρο. Καλούμε τον λαό της Κρήτης, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να μην επιτρέψει ο τόπος μας να μετατραπεί σε ένα απέραντο σφαγείο. Οι επόμενες ώρες – ημέρες είναι κρίσιμες για την στάση του καθένα! Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς του κινήματος να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας στο μακελειό που ετοιμάζεται!
Οι ευθύνες της Ελληνικής κυβέρνησης, όπως και όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, με την συνεχή ανανέωση των συμβάσεων παραμονής της βάσης στην Σούδα και των υπόλοιπών βάσεων στην χώρα είναι εγκληματικές! Βάζουν τον ελληνικό λαό και ειδικά τον λαό και την νεολαία των Χανίων, σε τεράστιους κινδύνους. Μας μπλέκουν σε έναν πόλεμο, που γίνεται για τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων"
