Εκατοντάδες δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε 1.485 παιδιά στην Κρήτη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Newsroom
Newsroom

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας

Συνολικά 1.643 δωρεάν προληπτικές ιατρικές / οδοντιατρικές εξετάσεις σε 1.485 παιδιά πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Μάιο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με στόχο την παροχή εξειδικευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, πραγματοποιεί, από το 2002, Δράσεις Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής/ Οδοντιατρικής, για κάθε παιδί σε όλη την Ελλάδα.

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία των τοπικών Επιστημονικών Συλλόγων και άλλων θεσμικών Φορέων, και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα, το Μάιο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της δράσης  Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» επισκέφτηκε τους Δήμους Αγίου Νικολάου, Μίνωα Πεδιάδος, Φαιστού, Ρεθύμνου, Ανωγείων, Αμαρίου, Μυλοποτάμου, Αγίου Βασιλείου, Χανίων, Αποκορώνου Πλατανιά, Λάρισας και Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, καθώς και το 6ο και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας.

Τις δράσεις του Οργανισμού στήριξαν, με αφοσίωση και συνέπεια, εθελοντικά Οδοντίατροι και Μέλη των Οδοντιατρικών Συλλόγων Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λάρισας, Κέρκυρας και Πειραιά καθώς και Ιατροί και Μέλη των Ιατρικών Συλλόγων Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Κέρκυρας μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού και τους εθελοντές του.  

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία:

Την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής

Την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιόνιων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας

Την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά

Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας

Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας

Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου

Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λασιθίου

Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χανίων

Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου

Τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας

Τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου

Τον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου

Τον Ιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου

Τον Δήμο Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Τον Δήμο Μίνωα Πεδιάδος

Τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Τον Δήμο Φαιστού

Τον Δήμο Ρεθύμνου

Τον Δήμο Αμαρίου

Τον Δήμο Ανωγείων

Τον Δήμο Μυλοποτάμου

Τον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Τον Δήμο Χανίων

Τον Δήμο Αποκορώνου

Τον Δήμο Πλατανιά

Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

Την 110 Πτέρυγα Μάχης Λάρισας

Το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας

Το Τμήμα Τροχαίας Χανίων

Το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας

Το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας

Ευχαριστούν επίσης τους χορηγούς τους και τους πολύτιμους εθελοντές γιατρούς και οδοντιάτρους που παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, εξετάζοντας με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη κάθε ένα παιδί ξεχωριστά.

Από την έναρξη της δράσης το 2002 μέχρι και σήμερα έχουν υποστηριχθεί περισσότερα από 166.198 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής/ Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», για μία ακόμη χρονιά, εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ