Εκατοντάδες προϊόντα - "μαϊμού" κατασχέθηκαν στη Χερσόνησο

Newsroom
Newsroom

Κατασχέθηκαν πάνω από 2.200 είδη απομιμητικών προϊόντων ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ κ.α. - Μία σύλληψη

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο κυρίως την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Κατόπιν τούτου από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση χθες σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. / Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αττικής / Υποδιεύθυνση Β’ / Τμήμα Η’.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, συνελήφθη ένας Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων και πλαστογραφία.

απομιμητικά

Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε κατάστημα σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.256 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ  κ.λ.π, που έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών. 

 Από το κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. / Επιχειρησιακής Διεύθυνση Αττικής / Υποδιεύθυνση Β’ / Τμήμα Η’ επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 8.000 Ευρώ.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 293.187 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

μαιμου

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ