Εκδήλωση μνήμης και τιμής για το ολοκαύτωμα του Σπηλαίου Μελιδονίου

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Μυλοποτάμου, την Ενορία και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιδονίου

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος, η ετήσια εκδήλωση μνήμης και τιμής, για τα θύματα του ολοκαυτώματος του Σπηλαίου Μελιδονίου. Η 198η επέτειος τιμήθηκε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, κατόπιν της αναβολής που δόθηκε λόγω έξαρσης της πανδημίας, στις τελευταίες εκδηλώσεις του εορταστικού προγράμματος «Ταλλαία 2021 - Διακόσια χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία», που τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα ‘21».  

Η εκδήλωση έγινε τηρουμένων των απαιτούμενων μέτρων, κατά της διασποράς του κορωνοϊου και την συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μυλοποτάμου δια του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς «Ο Αυλοπόταμος», η Κοινότητα Μελιδονίου, η Ενορία Μελιδονίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιδονίου και ο Α.Ο. ΤΑΛΩΣ Μελιδονίου.

Εντός του ιστορικού σπηλαίου, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση υπό του Ηγουμένου της Ι.Μ. Αττάλης – Μπαλί, Αρχιμανδρίτη π. Παρθένιου Καλυβιανάκη και άλλων κληρικών της τοπικής εκκλησίας. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μελιδονίου, κ. Φώτη Σωπασουδάκη και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιδονίου, κ. Ιωάννα Κυρμιζάκη.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, συνέταξε η εκπαιδευτικός κ. Στυλιανή Ψωμά, φιλόλογος του Εσπερινού Γ.Ε.Λ Μελιδονίου, η οποία ωστόσο, δεν κατάφερε να παρευρεθεί λόγω ασθένειας και την εκφώνηση του, έκανε ο Πρόεδρος του 15μελούς του νέου σχολείου, κ. Στυλιανός Πατελάρος.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της τελετής, ήταν η απόδοση βουβού χορού προς τιμήν των θυμάτων του ολοκαυτώματος, γύρω από τον τάφο – μνημείο τους, από ανδρικό συγκρότημα του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Τ’ Αόρι», της Αξού. 

Παρευρέθηκαν επίσης, ο Βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Ξανθός, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Μαρία Λιονή και Νίκος Κακογιαννάκης, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γεώργιος Σκορδίλης, ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου κ. Μανώλης Ψαρουδάκης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ο Γραμματέας της Ν.Ε. Ρεθύμνου κ. Μιχάλης Σαρρής, καθώς επίσης εκπρόσωποι κομμάτων, κοινοτήτων, φορέων και συλλόγων.

Ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος

Από την εκδήλωση του ολοκαυτώματος του Σπηλαίου Μελιδονίου

Άνδρες χορευτές στην εκδήλωση

Από την εκδήλωση του ολοκαυτώματος του Σπηλαίου Μελιδονίου

Από την εκδήλωση του ολοκαυτώματος του Σπηλαίου Μελιδονίου

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ