Εκδήλωση παρουσίασης της «Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα»

Εκδήλωση παρουσίασης της «Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα»

Την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου στο Αρκαλοχώρι

Η «ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ», διοργανώνει την 1 η ενημερωτική εκδήλωση και συστήνεται στο ευρύτερο κοινό της Κρήτης, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποί της:

"Στην ανοιχτή αυτή εκδήλωση θα αναλυθούν οι προοπτικές, οι δυνατότητες και οι προκλήσεις που παρουσιάζονται για το νησί μας και τους Κρητικούς, αμέσως μετά την ίδρυση της ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, η οποία αποτελεί μια πρωτοποριακή, κοινωνική και επιχειρηματική δράση πολιτών. Κύριος προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Ιωάννης Γκύλλης, ιδρυτικό μέλος του Πρότυπου Ενεργειακού και Αναπτυξιακού Συνεταιρισμού Σίφνου ΣΥΝ.ΠΕ., ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες από ιδρυτικά μέλη της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας.

Η «ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ» ιδρύθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2019, σύμφωνα με το Ν. 4513/2018 και αποτελεί ένα συνεταιρισμό με αποκλειστικό σκοπό την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, της καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα. Παράλληλα στοχεύει στην παραγωγή, την αποθήκευση, την ιδιοκατανάλωση, τη διανομή και την προμήθεια ενέργειας. Οι παραπάνω στόχοι θα επιτευχθούν μέσω της δραστηριοποίησης στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε), της συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας, της ορθολογικής χρήσης και της ενεργειακής αποδοτικότητας, συμβάλλοντας παράλληλα στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ