Εκδήλωση προς τιμή του Προστάτη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Αποστόλου Παύλου
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου
H Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, την Παρασκευή 28/06/2019 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιήσει αρτοκλασία προς τιμή του Προστάτη της Ένωσης μας, «Αποστόλου Παύλου» στον ομώνυμο Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου που βρίσκεται στη συνοικία Αομπάδενα του Αγίου Μύρωνα Ηρακλείου.
Λίγα λόγια για τον Ιερό Ναό
Ο ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου βρίσκεται στη συνοικία Αμπομπάντενα ή Αομπάδενα του Αγίου Μύρωνα και είναι μονόχωρος καμαροσκέπαστος ναός που φέρει τοιχογραφίες με έντονο νεκρικό χαρακτήρα. Είναι η μοναδική εκκλησία στην οποία οι τοιχογραφίες έχουν εκτελεστεί σε πανί (καναβάτσο), που έχει επικολληθεί στην τοιχοποιία του ναού.
Αυτή η τεχνική χρησιμοποιήθηκε από τους Ιταλούς τοιχογράφους του 16ου αιώνα. Αντίστοιχα στο βόρειο τοίχο υπάρχει τοιχογραφία που έχει εμφανείς δυτικές επιρροές με έντονα δραματικά στοιχεία. Ειδικά στον επιτάφιο θρήνο, μια γυναικεία μορφή καθισμένη δίπλα στο Χριστό θρηνεί με το δεξί χέρι στο πρόσωπο και το αριστερό υψωμένο, ενώ μια δεύτερη την ακουμπάει στον κρόταφο. Στην Ψηλάφιση του Θωμά η έντονη ταραχή των Αποστόλων δεν συναντάται στην Κρητική Σχολή Αγιογραφίας, όπως και το πλήθος των αγγέλων της Δευτέρας Παρουσίας.
Επίσης υπάρχουν τοιχογραφίες που έχουν αφαιρεθεί, από τους Τούρκους, τα μάτια των Αγίων από ασέβεια.
- Λ. Αυγενάκης: «Στηρίζουμε τις συνεταιριστικές τράπεζες που βρίσκονται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες»
- "Έφυγε" ο Ιταλός που έμαθε στους Κρητικούς να τρώνε πίτσα
- Στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων η Ν. Σφακιανάκη