Εκπαιδευτικοί και φοιτητές βγήκαν ξανά στους δρόμους

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές βγήκαν ξανά στους δρόμους

Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας

Ρεπορτάζ Αντώνης Παντινάκης

Στους δρόμους βγήκαν για μια ακόμα φορά εκπαιδευτικοί  και φοιτητές και στην Κρήτη, ζητώντας απόσυρση ρυθμίσεων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, μεταξύ άλλων για αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και το νέο πλαίσιο αστυνόμευσης των Πανεπιστημίω αλλά και το ωράριο των νηπιαγωγών και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών με τρίμηνες συμβάσεις.

Σε όλη την χώρα έγιναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενώ οι ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών κήρυξαν τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι για να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια.

Στο Ηράκλειο, οι διδασκαλικοί σύλλογοι «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην Πλατεία Ελευθερίας

Κινητοποίηση φοιτητές εκπαιδευτικοί

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» αναφέρει: 

"Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», η ΕΛΜΕ Ηράκλειου και οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν σήμερα μια μαζική και δυναμική κινητοποίηση, με όλα τα μέτρα προστασίας, απέναντι στο αυταρχικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα νομοσχέδιο που επιβάλλει κλίμα αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια, ενώ ταυτόχρονα βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στα παιδιά των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων προκειμένου να σπουδάσουν και οδηγεί στη μείωση του αριθμού των εισακτέων με στόχο να ευνοηθούν τα ιδιωτικά κολέγια.
Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε:
Απόσυρση της Υ.Α. για την αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγών.
Καμία απόλυση αναπληρωτή εκπαιδευτικού.
Μείωση των μαθητών ανά τμήμα. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας.
Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Για τη θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, που το επιθυμούν, στον εθνικό εμβολιαστικό σχεδιασμό.
Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας.
Κάλυψη όλων των αναγκών σε τεχνολογικό εξοπλισμό εκπαιδευτικών και μαθητών".

Εκπαιδευτικοί διαμαρτυρία 
Κινητοποίηση φοιτητές εκπαιδευτικοί

 

Κινητοποίηση φοιτητές εκπαιδευτικοί

Κινητοποίηση φοιτητές εκπαιδευτικοί

 

Κινητοποίηση φοιτητές εκπαιδευτικοί


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ