Εκπαιδευτικοί κάνουν μάθημα αλλά παραμένουν… στον δρόμο!

Newsroom
Newsroom

Αδυνατούν να βρουν σπίτια οι αναπληρωτές που έχουν έρθει να διδάξουν στην Κρήτη.

Δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη περίπτωση αλλά για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι συμβαίνει στα σχολεία του Ηρακλείου.
Η δασκάλα στο 49ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, κ. Κατερίνα Καραγούνη, η οποία βρίσκεται εδώ και δυόμιση βδομάδες στο Ηράκλειο, φιλοξενείται στην αδελφή της που σπουδάζει. Ωστόσο, περιμένει τον σύζυγό της να έρθει από τη Θεσσαλονίκη και αναζητά μία στέγη. Όπως λέει στο Cretalive όλα τα διαθέσιμα σπίτια είναι πανάκριβα ενώ δεν προσφέρουν αυτά που θα περίμενε κανείς λόγω της τιμής τους.
Αντίστοιχη κατάσταση είχε βιώσει και όταν είχε εργαστεί σε σχολείο της Αθήνας πριν από δύο χρόνια.
Η κ. Καραγκούνη θεωρεί πως οι ιδιοκτήτες σπιτιών πατάνε στην ανάγκη του κόσμου ενώ τέλος Μαΐου τους ζητάνε να αδειάσουν τα διαμερίσματα με αποτέλεσμα να πρέπει να αναζητήσουν ξενοδοχείο για να μείνουν ως τη λήξη της σχολικής χρονιάς!
Πιστεύει πως αυτή η κατάσταση θα αποτρέπει εκπαιδευτικούς να δηλώνουν Ηράκλειο και αυτό είναι κάτι που το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του.

Όπως λένε στο Cretalive εκπαιδευτικοί, φέτος για πρώτη φορά οι δάσκαλοι και καθηγητές που έρχονται στο Ηράκλειο αναζητούν συγκάτοικο για να μοιράζονται τα έξοδα.

Δείτε επίσης:

Οι αναπληρωτές στην Κρήτη βιώνουν μια "οδύσσεια"

Εκπαιδευτικοί, μόνοι, ψάχνουν σπίτι και… άτομα να μοιράζονται τη βενζίνη!

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ